baka, stari ljudi,
Printskrin
baka, stari ljudi,

Printskrin

Foto: Printskrin

Mejzi Streng ne poštuje nijedan lekarski savet, ne pije nikakve lekove, a ipak je doživela 102. rođendan.

Ova baka iz Glazgova je upravo proslavila prekretnicu u svom životu, iliti svoj 102. rođendan. Ona ispuši 20 cigareta dnevno već 75 godina, i čini se da njoj cigarete ne smetaju, ali to nije njena jedina navika.

DA LI JE TAJNA OVE BRITANKE ŠTO JE UMELA SEBI DA UGODI?

 

Ona takođe popije čašu vina svake večeri pre nego što ode na spavanje, ali samo jednu. Ali ima jedan porok, a to su banane.

Najviše je pušila u periodu kada je radila kao sekretarica "Daily Express" urednika.

- Uvek je pušila dok je radila za svojom pisaćom mašinom - rekao je njen sin Sendi koji ima 65 godina. Banane je počela da jede baš u tom periodu kada je radila.

Zbog rokova nije imala vremena za ručak, pa je na brzinu jela banane, kao i dan danas.Nakon što je počela da puši kao tinejdžer, prestala je samo jednom na 5 nedelja, i to dok je bila u bolnici jer je polomila  butnu kost u svojim 90-im godinama.

baka, stari ljudi,

Printskrin

Foto: Printskrin

A kada je konačno bila puštena iz bolnice, odmah se vratila cigaretama i šardoneu.

- Nekako mi je apsurdno da pomislim na mnoge ljude koji puše neko vreme i zbog toga imaju zdravstvenih problema. Moja majka je paradoks - kaže Sendi. Ironično, njen suprug je preminuo kada je imao 65 godina, uvek je bio u formi i bio je nastavnik fizičkog vaspitanja.

PROČITAJTE JOŠ: