0481168275 Džonatan Rov, ekcem, psorijaza
Profimedia
0481168275 Džonatan Rov, ekcem, psorijaza

Profimedia

Foto: Profimedia

Džonatan Rov (32) iz Londona godinama je patio od ekcema i ljuskave kože, ali od kad se rešio steroidnih krema koje su mu lekari uporno prepisivali, koža mu je "ozdravila" i postala mnogo lepša.

PROČITAJTE I:

 

Prvi puta s ekcemom se susreo s 18 godina. Dobio ga je prvo na licu, a onda i po celom telu, da bi sledećih pet godina neugodna bolest u "potpunosti kontrolisala njegov život". Nega mu je oduzimala puno vremena.

Ovaj bankar dermatolozima se stalno žalio na jake steroidne kreme, steroidne pilule i lekove za oslabljivanje imunološkog sastava, jer iako su delovali, rizik od nuspojava značio je da ih ne može večno koristiti. Kad bi prestao s njihovom upotrebom, stanje mu se pogoršavalo, a ekcem mu se vraćao u još gorem obliku. Prekrivao mu je celo telo, lice, vrat, leđa, ruke i noge.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Day 564: this is exactly a year apart, it really does get better. Believe in NMT, cut out the moisturiser and stay positive!!

Објава коју дели Jonathan Rowe (@tsw_jr) дана 27. Окт 2019. у 9:25 PDT

Probao je uzimati i ciklosporin, oralni imunosupresiv koji slabi imunološki sastav. Obično se koristi za reumatoidni artritis i tešku psorijazu. No, lek ima nedostatke jer može povećati rizik od ozbiljnih infekcija, raka kože, bolesti bubrega i prestanka rada jetre, pa je Džonatan stalno hodao po pretragama. Naposletku je odlučio probati kremu Protopic, kao zadnju nadu da će se ekcem povući, no krema bi samo spalila kožu na 12 sati. Područje ekcema bi se na kratko očistilo, ali bi se osip uvek vratio nakon nekoliko dana.

- Shvatio sam da sam zavisnik o steroidima i Protopicu - kazao je Džonatan. Osim ljuskanja kože, bio je pun žuljeva i oteklina, oči su mu bile nadražene, gubio je kosu, nije mogao spavati, a apetit mu se stalno menjao. Kad je odlučio prestati s terapijom, osam meseci nije video nikakve promene ni poboljšanje.

PREPORUČUJEMO:

 

- Pre stvaranja steroida pedesetih godina, vrlo je malo odraslih imalo ekceme, ali sada ga imaju milioni. Zato, lekari ne bi trebali davati aktualne steroide nego pokušati razumeti šta je to uzrokovalo ekcem - prehrana, stres ili neki drugi uzročnik iz okoliša - kaže.

Od kad ih se oslobodio koža mu slobodnije "diše". Pokušava telo naterati da reguliše vlastitu razmeru vlage tako što pije samo litru vode dnevno, tušira se jednom nedeljno i nikad ne koristi proizvode za kožu. U odnosu na ranije koža mu je u fenomenalnom stanju.

Na promenu ga je podstaklo istraživanje japanskog lekara dr. Kenija Sata, koji koristi sličnu tehniku ​​kako bi pomogao pacijentima da prestanu s lekovima. Terapija je zapravo potpuno isušivanje kože.

- Tuširanje ograničim na dve minute, ne kupam se, ne pijem vodu posle sedam sati uveče, a jedem i više proteina. Nikad ne nanosim ništa na kožu, pogotovo ne hidratantnu kremu. Moja koža nikad nije bila bolja nego što je sada pa bolest više ne utiče na moj svakodnevni život - kaže Džonatan.

Srpkinja napunila 46, odlučila da se istetovira, a ono što joj je muž rekao na to zgrozilo je javnost!

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 09:35 - 10.10.2019. 10:25 Nikada nije kasno da budete ono što želite! Foto: Profimedia Kažu da u životu nikad nije kasno da budete ono šte želite da budete ili da uradite ono što želite da uradite.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta