Đorđe Joksimović
Printscreen
Đorđe Joksimović

Printscreen

Foto: Printscreen

Očekujem da mi se deca pojave na vratima, nemam više ništa sem da se nadam - kaže Joksimović, koji je do sada podneo više od 130 zahteva da mu se deca vrate i koji je, kako tvrdi, ispunio sve što se od njega tražilo.

Podsetimo, Joksimović sa Vučićem, a potom i sa ministarkom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darijom Kisić Tepavčević sastao 18. marta i zamolio ih za pomoć. On je tada, peti put, u Beograd stigao peške iz Kragujevca. Vučić i Kisić Tepavčević rekli su Joksimoviću, između ostalog, da poštuje institucije Srbije, koje će uvek raditi u interesu dece.

Đorđe Joksimović, čiji je slučaj bio inspiracija za film "Otac" Srdana Golubovića, smatra da je ispunio sve uslove da mu deca budu vraćena. Njegove tri maloletne ćerke žive u hraniteljskoj porodici u Topoli, a viđa ih svake druge srede i subote. Trenutno je u toku suđenje u Kragujevcu po njegovoj tužbi.

Podsetimo, Centar za socijalni rad iz Kragujevca je 17. marta 2015. smestio Joksimovićevu decu u hraniteljsku porodicu, zbog, kako je tada navedeno, nemogućnosti da se biološki roditelji brinu o njima. Kako mediji prenose, navodno je prema svedočenju komšije, majka devojčica i Joksimovićeva nevenčana supruga viđena kako u obližnjoj reci pokušava da udavi decu. Prema prijavi Centra za socijalni rad, majka je smeštena na Psihijatrijsku kliniku i od tada se nalazi na lečenju u jednoj ustanovi. Joksimović za domaće medije tvrdi da njegova nevenčana supruga nije pokušala da udavi decu, ali ističe da jeste imala psihički slom.