Era Ojdanić
grand.online/printscreen
Era Ojdanić

grand.online/printscreen

Foto: grand.online/printscreen

-Svako ovo jaje sam sam našarao i ofarbao, mislim da sam ih lepo našminkao (smeh). Volim da vidim lepu i našminkanu ženu, pa sam se i za ova jaja potrudio da budu lepa i nadam se da sam uspeo. Spremiću i pastrmku sa Rzava. Sećam se, kad sam imao četiri ili pet godina, lovio sam ove pastrmke rukama. Obično su se krile ispod stena i kamenuno ja. Nisam imao udicu niti išta od pecačkog pribora. Lovio sam i rakove – kaže Era i nabraja jela na svojoj vaskršnjoj trpezi.

– Za Vaskrs na sto ide sve što imam u kući u tom trenutku. Od domaće supe, koju pravim od mog domaćeg pileta, preko predjela, pa sve do pečenja. Za svoje životinje ne koristim koncentrate. Ovo pile koje sam spremio je kljucalo samo kukuruz, pšenicu i takozvanu jarmu, ječam koji ja pravim. Jako mi je bitno da je cela moja porodica na Vaskrs na okupu. Ćerka Milena živi u Beogradu i onda na taj dan obavezno dođu kod mene na ručak. Tada mi je srce puno! Svake godine prasence ili jagnjence na ražnju je obavezno. Ove godine će to biti prasence jer ih imam dosta, puni obori...