Nasilje, batine, silovanje, mučenje,
Shutterstock, ilustracija
Nasilje, batine, silovanje, mučenje,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ispovest o kojoj bruji Hrvatska je iskrena, bez ulepšavanja, bez skrivanja, brutalna. Priča žene, za 24.sata.hr, koja je saznala da je njena majka silovana, a da je ona rođena nakon tog nemilog događaja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

“Ja sam dijete silovanja i najbolje znam kakve su posljedice za dijete koje je začeto na taj način. Poručila bih svim političarima da se ne petljaju u takva intimna pitanja i svaka žena treba imati pravo sama odlučiti što će napraviti”, ispričala je Danijela Đorđević (47) iz Pule, čija je majka bila silovana kada je imala samo 14 godina. Nesrećna devojčica je sve krila od prodice i bežala od kuće.

Danijelu je odgajila baka, baka koja joj je i objasnila kako je došla na svet. Danijelin otac, sliovatelj, živeo je kod njene bake kao podstanar, radio je u Puli, a u Zagrebu je imao porodicu. Danijelina majka se posle ovog užasnog događaja se nikada nije oporavila. Živela je život na ulici.

Prostitutka, seks, prostitucija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

“Dok sam ja maštala o čokoladama, majka se prodavala na ulici, drogirala, preprodavala drogu i više vremena provodila u zatvoru nego na slobodi. Sve do 12. godine me posećivala ili ja nju u pritvorima. Kako sam odrastala, sve sam je više mrzela jer nisam shvatala. Umrla je pre 15 godina. Da je živa, sve bih joj oprostila”, ispričala je Danijela za 24.sata.hr.

A onda je Danijela osnovala svoju porodicu. Kada je imala 18 godina, upoznala je svog sadašnjeg supruga, bubnjara iz Pule. Dobili su dvoje dece, ali, kako je ispričala, Danijeli je uvek nešto nedostajalo.

Godinama je pokušavala da dođe do podatka ko joj je otac. Znala je da su ga baka i deda prijavili za silovanje, koje je on poricao. Onda je DNK analiza pokazala da joj je taj čovek, zaista otac. Trebalo je da plaća alimentaciju, ali on to nikada nije uradio.

“S 26 godina otputovala sam u Zagreb i pokucala na vrata mog oca. Otvorila je žena i rekla da ga nema. Po pogledu sam shvatila da zna ko sam, dosta ličim na njega. Opet sam kucala. Kada se pojavio, pljunula sam ga i izvređala i bacila mu zapisnike u lice. Njegova supruga se šokirala i zamalo onesvestila, jer je tek tad saznala šta se zaista dogodilo. On joj je ispričao da ga je zavodila 18-godišnjakinja pa je poklekao. To nam je bio jedini susret u životu”, ispričala je Danijela.

devojka, tuga, radost, raskid, veza, moda, opuštanje

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ova hrabra žena dodala je da se u normalan život vratila zahvaljujući porodici i lekarima, čovek koji joj je otac, tada je njenom suprugu izgovorio da mu je Danijela upravo uništila život svojim pojavljivanjem u Zagrebu.

Ova priča je danas aktuelna u Hrvatskoj nakon što je Miroslav Škoro izjavio je da bi žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala da se dogovori sa porodicom šta treba da učini, a ne da samostalno odlučuje o abortusu. Bivša predsednica Kolinda Grabar Kitaorović mu je gestom pokazala šta misli o njegovoj izjavi, a uskoro su joj se pridružile i ostale slavne Hrvatice.