Majka i ćerka
Profimedia
Majka i ćerka

Profimedia

Majka i ćerka, Foto: Profimedia

Dečiji osmesi, zadovoljni roditelji, sama sreća koju deca donose, ta idilična porodična slika nam se svakodnevno servira. Ali da li je sve zaista tako, da li su te mame super-mame, a deca poslušna i vredna, ili je to Instagram predstava? Kako majčinstvo zaista izgleda, i sa čime se majke nose svakog dana?

PROČITAJTE JOŠ:

Deca, porodica sa troje dece

Shutterstock

 

Zašto nikad niko ne postavi stvari kakve zaista jesu i pokaže koliko je majčinstvo ponekad (i često) veoma stresno i teško?

Postavljajući svoju realnu sliku na fejsbuk stranici The Motherload, nakon neprespavane noći usled svih izazova koje majčinstvo donosi, podelila je svoje iskustvo i emocije jedne izmorene majke.

Ispod svoje fotografije, psihički i fizički umorne, i prezasićene žene, napisala je:

"Ovo je majčinstvo.

Majka i ćerka

Profimedia.rs

Majka i ćerka, Foto: Profimedia.rs

Ovo je briga da je oprema za fižičko spremna, uniforma ispeglana, cipele tamo gde bi trebale biti a ne u dvorištu kao juče.

Majka Beba Povijanje bebe deteta

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovo je trčanje poput oznojene svinje po putu prema školi da bi video lica učitelja koja govore "dođavola, uvek u zadnjem minutu", dok se smeškaju i drže vrata.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ovo je poljubac u lice svojim devojčicama i šaputanje "tako mi je žao, jako vas volim, želim vam lep dan", nadajući se da neće misliti na svoju nesposobnu mamu kada budu išle prema učionici. Ovo je obećavanje slatkiša kasnije kako bi im se odužila jer sam vikala ujutro.

Ovo je dolazak kući nakon odvoženja dece u školu i struganje ostataka izmeta s čaršava. Ovo je monotonija mama koje ostaju kući sa svojom decom. Ovo je slanje poruka mužu da danas dođe kući odmah nakon posla jer ste došli do ivice nervnog sloma.

Majka i tužno dete Mama i sin Bolesno dete

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovo je potreba za predahom, dugim predahom, znajući da ga neće biti. Ovo je znati da će vas ako odspavate kasnije, sve čekati da to napravite kada se probudite, poput planine koja raste. Ovo je sedenje u drugoj sobi kako biste pobegli od same sebe i shvatanje da ne možete pobeći od sopstvenih misli.

Majka Sin Svađa Prepirka Prekor

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovo je znati da će danas trajati još barem deset sati. Ovo je konstantan osećaj straha da će se postporođajna depresija vratiti. Ovo je duboki udah. Ovo je smirivanje napadaja panike.  

Ovo je puštanje da te muzika 'prekrije' dok beba spava i dok se nadaš da će sutra biti bolje. Ovo je kada se ponovno digneš i opet nastaviš dalje sa svime.

Ovo je majčinstvo."

PROČITAJTE JOŠ:

Kuvanje porodica ručak mama i ćerke

Profimedia