MAJK PENS SA VLASTI PRAVO NA ULICU Završio kao beskućnik: Kako se sudbina poigrala sa bivšim američkim potpredsednikom

Kada su Pensovi napustili rezidenciju u Vašingtonu, nisu imali gde da odu

Majk Pens
Foto: Tanjug/AP

Dok se Donald Tramp preselio iz Bele kuće na velelepno imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov donedavno prvi čovek završio je na ulici.

Bivši potpredsednik Majk Pens i supruga Karen proteklih dana spavali su u vikendici guvernera Indijane dok su tražili novi dom.

Poslednje četiri godine Majk Pens bio je potpredsednik SAD i živeo je besplatno u rezidenciji koju finansiraju poreski obveznici. To je "Krug opservatorije broj jedan" - kuća iz 19. veka koja se nalazi na teritoriji američke pomorske opservatorije. Mnogi potpredsednici tokom istorije živeli su u njoj. Potpredsednica Kamala Haris odložila je preseljenje dok se ne završe popravke dimnjaka i ostali radovi na održavanju.

Biznis insajder je prvi objavio vest da porodica Pens "kauč surfuje" u kolibi guvernera Indijane Erika Holkomba, a zatim su informacije proširili i drugi mediji koji su otkrili da se porodica često selila i da su, pored Holkombove gostoljubivosti, Pensovi tražili krov nad glavom kog Majkovog brata, Grega Pensa, koji živi u Kolumbusu u državi Indijana.

"Jedino u šta su svi sigurni je da kada su Pensovi napustili rezidenciju potpredsednika u Vašingtonu, jeste da nisu imali gde da odu. Bivši drugi par zapravo nije vlasnik kuće", piše reporter Tom LoBianko, koji izveštava o Majku Pensu dugi niz godina.

kuća
Foto: printscreen/facebook

Pens je bio republikanski poslanik u Predstavničkom domu SAD od 2001. do 2013. godine, nakon čega je postao guverner Indijane. Tu funkciju je obavljao od 2013. do 2017. godine i za to vreme je živeo u guvernerovoj rezidenciji koju je napustio 2017. godine kada je postao potpredsednik.

Po svemu sudeći, Pens nije imao dom više od osam godina. Zašto su završili kao 'beskućnici' nije poznato. Moguće je da su bili toliko uvereni u Trampov ostanak na vlasti, a samim tim i svoj, da jednostavno nisu razmišljali o tome šta će se dogoditi ako moraju da se isele iz potpredsedničke rezidencije.

Novac im ne bi trebao predstavljati problem jer je Pens tokom svog četvorogodišnjeg mandata zarađivao više od 235.000 dolara godišnje. Pored toga, u narednih šest meseci, Pens ima pravo na zaštitu tajne službe i pravo na penziju.

Od kraja mandata, Pens navodno nije komunicirao sa Trampom.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi