baka i deka, ljubav, ljubav u doba korone
Shutterstock
baka i deka, ljubav, ljubav u doba korone

Shutterstock

baka i deka, ljubav, ljubav u doba korone, Foto: Shutterstock

Fred Pol (84) i Florens Harvi (81) upoznali su se kao tinejdžeri u Wandsworthu, gradiću u Kanadi i odmah su započeli svoju ljubavnu priču. Bili su nerazdvojni pune dvije godine, ali kada je Fredu bilo 18, a Florens 15, svatko je krenuo svojim putem - i odselio u drugi grad, prenosi CNN.

Prošlo je dosta vremena da nisu bili u nikakvom kontaktu, a oboje su se venčali za druge partnere. Harvi je svog supruga, s kojim je dobila petero dece, izgubila 2017. godine, a samo dve godine kasnije isto se dogodilo i Fredu - umrla je njegova supruga i majka dvoje dece, Helen.

U videu možete pogledati njihovu priču:

Florens je čula što se dogodilo i odlučila je da ga nazove. Tešila ga je i bila uz njega i sledećih nekoliko dana, a kako je vreme prolazilo sve su više kontaktirali i razgovarali o prošlim vremenima. Ubrzo ga je iznenadila za rođendan - došla je u Toronto gde on živi. "Kada sam saznao da je u gradu i dolazi k meni, bilo je kasno uveče. Izjurio sam iz kreveta, obukao se i kredom na prilazu napisao: 'Dobrodošla Florens'. Kad je stigla zagrlio sam je i poljubio u obraz", rekao je Fred.

Samo tri dana nakon odlučili su se na zajednički život i venčanje, iako njihove porodice nisu bile podrška odma.

"Pitali su nas čemu žurba, a mi smo im objasnili da želimo provesti ostatak života zajedno, a nije nam puno preostalo." U tom periodu pred Fredom je bilo lečenje raka na želucu, a Harvi je odlučila da će biti uz njega i u dobru i zlu. U brak su stupili tokom pandemije, pa je broj zvanica bio minimalan, ali svejedno su bili ispunjeni nakon izgovaranja sudbonosnog 'da'. "Bio si prvi mladić koji me otpratio kući, pretpostavljam da ćeš biti i poslednji", rekla je Florens.

Fred i Harvi planiraju turistički otići u svoj rodni grad i obići lokacije na kojima su dosta vremena proveli u mladosti, zajedno. 

Bonus video

IMA LI PRAVOG DOMAĆEG KOLAČA BEZ DLAKE? Mi smo se našalili sa pitanjem, a odgovori su urnebesni!