KAD PRIMIŠ POZIV IZ VASIONE Astronaut Nogući svaki dan zove porodicu u Japanu, smeta mu gužva u svemiru, ali to nije sve što ga muči

On je član ekipe od sedam članova na vasionskoj stanici, u vlasništvu američke kompanije "Space X"

ASTRONAUT
 Foto: ANNNEWS/PRINTSCREEN

Japanski astronaut Šjoići Nogući svakog dana zove porodicu u Japanu da ih pita kako su. Nogući kuću zove sa Međunarodne vasionske stanice, na koju je stigao oko 20. novembra, a na kojoj treba da boravi sledećih šest meseci.

Nogući je objasnio da je mnogo muškaraca u Japanu, koje firme premeste u drugi grad po potrebi, ponekad i na više godina, a porodica im ostaje u matičnom gradu. Takvi ljudi su usamljeni i zovu porodice svakodnevno iz svojih samačkih hotela, iznajmljenih stanova, jer im porodice nedostaju, a i oni nedostaju članovima porodica.

Ja se baš tako osećam i zovem redovno, mada sam ja mnogo dalje od kuće nego moje kolege u Japanu, objašnjava Nogući.

On je član ekipe od sedam članova na vasionskoj stanici, u vlasništvu američke kompanije "Space X", a ovo mu je treći boravak u vasioni za poslednju deceniju.

Svemir
Foto: Shutterstock

Nogući kaže da im je na stanici malo tesno, jer je "prenaseljena"- ima samo 6 ležajeva, a, posle dolaska grupe od nova četiri člana, među kojima je i Nogući, ima ih ukupno sedam.

Vođa ekipe Amerikanac Džon Hopkins spava u ostavi za kargo, jer nema sedmog ležaja.

Japanac, koji je navikao na život u malim prostorima, tvrdi da je život u svemirskoj stanici još teži nego život u Japanu, jer u tako malom prostoru članovi ekipe moraju mnogo da paze da se ne sudare dok se kreću po svemirskoj stanici.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi