Prljavi ples
Printscreen Youtube / Sabi Eva
Prljavi ples

Printscreen Youtube / Sabi Eva

Prljavi ples, Foto: Printscreen Youtube / Sabi Eva

Patrik Svejzi i Dženifer Grej, glumački su par osamdesetih godina koji se neće ponoviti na malim ekranima.

Talentovani glumci su se sasvim slučajno našli u ulogama plesača Džonija Kasla i tinejdžerke Frensis "Bejbi", a na iznenađenje ljubitelja ove romantične drame, imali su na snimanju mnogo nesuglasica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on Feb 24, 2019 at 10:57am PST

Jedna verzija priče govori da Dženifer nije htela ni da čuje da joj partner u filmu bude Patrik, dok druga verzija govori da je Svejzi upravo nagovarao glumicu da prihvati ulogu za koju su se istovremeno borile Sara Džesika Parker i Šeron Stoun.

Bilo kako bilo, film je na kraju osvojio publiku čitavog sveta, a neke scene iz filma su nastale spontano mimo scenarija.

Kako su im po završetku snimanja "Prljavog plesa" imena bila na glumačkoj top listi, Svejzi je iskoristio popularnost i nastavio uspešnu karijeru, dok je Grejeva doživela niz tragedija.

Naime, pred samu premijeru filma, doživela je saobraaćajnu nesreću u kojoj su dve osobe izgubile život zbog čega je Dženifer upala u duboku depresiju te se povukla iz javnog života. Nekoliko godina kasnije dijagnostikovan joj je rak štitne žlezde sa kojim se, na sreću, izborila. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on Sep 11, 2018 at 6:33pm PDT

Danas živi sa u braku s glumcem Klarkom Gregom i imaju ćerku Stelu (19). Dženifer ima 69 godina i jednako atraktivno izgleda kao iz vremena iz kojeg je pamtimo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on Nov 21, 2017 at 10:06pm PST

S druge strane, njen kolega Patrik, nakon Prljavog plesa doživljava uspon u karijeri glumeći u raznim ulogama, rame uz rame s renomiranim filmskim zvezdama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrick Wayne Swayze (@patrick_swayze_official) on May 3, 2020 at 7:01am PDT

Svejzi doživljava planetarnu popularnost, ali dešava se ogromna porodična tragedija koja Patrika baca na kolena.

Nakon samoubistva njegove sestre, glumac se odaje alkoholu. Ipak, iste godine odlazi na rehabilitaciju kako bi nastavio da se bavi glumom.

Nije dugo potrajalao, glumac ponovo zapada u isti problem i njegova karijera kreće silaznom putanjom. Svejsi je čitavog života voleo jednu ženu, suprugu Lisu Niem, koja je prema njemu bila nasilna i varala ga, pustila ga je da umire u najgorim mukama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrick Wayne Swayze (@patrick_swayze_official) on May 18, 2020 at 8:22am PDT

"Voleo ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i nameštaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile… Bila je to nasilna veza", rekao je prijatelj koji optužuje Patrikovu udovicu za zanemarivanje supruga.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrick Wayne Swayze (@patrick_swayze_official) on May 20, 2020 at 12:19pm PDT

Patrik umire 2009. godine or raka pankreasa, situaciju mu je u zadnjim mesecima života otežala njegova žena Lisa, koja je dozvolila da glumac spadne na samo oko 40 kilograma, a čak je branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.