Žena, nega, ogledalo, sređivanje, narcis
Shutterstock, ilustracija
Žena, nega, ogledalo, sređivanje, narcis

Shutterstock, ilustracija

Žena, nega, ogledalo, sređivanje, narcis, Foto: Shutterstock, ilustracija

Kako starimo, naša koža na licu se menja.

Stvaraju se bore, koža postaje manje elastična, a samim tim i zahtevnija kad je šminkanje u pitanju.

Ipak, postoje dobri načini kako da se našminkate ako ste u pedesetim godinama, a da najbolje sakrijete bore na licu i da izgledate sveže i lepo.

Podloga pre šminkanja

S obzirom da posle menopauze koža proizvodi manje sebuma, pre samog šminkanja treba da stavite podlogu (moisturizer) na lice.

Nju možete kupiti u vidu kreme ili losiona i ona je neophodna kako bi šminka lepo “legla” na vašu kožu i bila istrajnija tokom dana.

Prajmer je obavezan

Prajmeri su odličan način ako želite da prikrijete nesavršenosti na licu, ali i zbog toga što imaju hidrantan efekat. Oni takođe mogu da vam posluže da šminka ne deluje previše napadno na vašem licu.

Probajte kremaste podloge

Na tržištu postoje dobre zamene za puder – to su uglavnom kreme koje imaju efekat pudera i daju dobar ten licu.

Njihova struktura je nešto lakša nego kod strukture pudera i dobra stvar je što se lako nanose. Takođe, one u sebi imaju sastojke koje će uticati na zdravlje vaše kože, a ne samo na izgled.

Probajte i sa tamnijim nijansama

Zlatno pravilo kada je nanošenje korektora u pitanju jeste da izaberemo onaj koji je za nijansu svetliji od pudera koji koristimo. Ali, to pravilo ponekad možete i da prekršite. S obzirom da je u pedesetim godinama koža zrela, dozvoljeno je da probate i nešto tamnije nijanse zato što će dati sjaj i toplinu vašem licu.

Ako još dodate rumenilo na jagodice, to može biti pun pogodak.

Istaknite oči

Poenta je da zapravo zategnete čitav predeo oko očiju i da ne iscrtavate debele, tamne linije jer tako nećete postići dobar efekat.

Najbolje je da svetlim kreonom iscrtate gornju ili donju liniju kapka kako biste izbegli da izgledate suviše napadno.

PROČITAJTE JOŠ: