Prostor u ormanu
Shutterstock
Prostor u ormanu

Shutterstock

Prostor u ormanu, Foto: Shutterstock

To što nemate ograničen prostor u ormanu, ne znači da morate da se odreknete svoje odeće. Uz samo malo domišljatosti, vaš garderober može izgledati sređen, a uz ova četiri saveta postaće majstor u skladištenju stvari i na najmanjem prostoru.

Vertikalna razmišljanja

Vertikalna razmišljanja

Shutterstock

Vertikalna razmišljanja, Foto: Shutterstock

Nećete verovati, ali čak i u najmanjem ormanu možete pronaći delić neiskorišćenog prostora. Prvo ga ispraznite celog kako biste ga bolje organizovali. Potom počnite da razmišljate vertikalno. Ne zaboravite da iskoristite i prostor iznad vaše odeće koja je na vešalici. Postavite male korpice od tkanine u kojima možete držati marame i kape.

Što tanji ofingeri

Nemojte dozvoliti da vam neuredan orman bude izvor jutarnje nervoze. Tanki ofingeri su najbolji saveznici kad je reč o uštedi prostora. Odaberite one koji neće kliziti po šipci i dajte prednost onima s kojih odeća ne spada. Najbolje je da kupite presvučene tekstilom. Haljine i dugačke suknje često znaju da dosežu do dna ormara, zato ih treba držati na šipci. Samim tim ih nećete često peglati. Kada stavite odeću na ofingere, obavezno zakopčajte dugmiće i rajsferšluse.

Olakšavajući dodaci

Olakšavajući dodaci

Shutterstock

Olakšavajući dodaci, Foto: Shutterstock

Ne potcenjujte snagu proizvoda koji štede prostor u ormanu. Fioke od tkanina možete da zakačite za gornju policu ormana i tako dobijete viseće police. U zavisnosti od kog su materijala, odredite da li ćete u njima držati neke lagane stvari poput majica ili možda farmerke. Cipele nikada nemojte držati u ormaru jer su one trajan izvor neprijatnih mirisa.

Razmislite o prostoru ispod kreveta

Razmislite o prostoru ispod kreveta

Shutterstock

Razmislite o prostoru ispod kreveta, Foto: Shutterstock

Odeća kojoj trenutno nije sezona prebacite u prostor ispod kreveta. Ako je pak vaš krevet prenizak i nema dovoljno prostora, probajte s vakum kesama ili napravite stalak za odeću koji se kači o plafon. Pre nego što sklonite sezonsku garderobu, odnesite je na hemijsko čišćenje.