Drugarice Prijateljice Ogovaranje Razgovor Trač Tračarenje
Shutterstock
Drugarice Prijateljice Ogovaranje Razgovor Trač Tračarenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kada negativno govorimo o drugima mi trujemo sebe, svoj um, te sa time sebi činimo psihičku štetu.

Kada ogovaramo nekoga, mi smo u interakciji s našim egom, piše Forever konskikus. Budimo realni, mi ogovaramo jer osuđujemo, želimo reakciju. Mi tračamo jer se tada osećamo dobro, čak i ako je to samo na trenutak. Ali, pogrešno je misliti da postoji nešto kao bezazleno ogovaranje, koje je samo za zabavu.

DA LI JE VAŠA OMILJENA ZABAVA TRAČARENJE?

 

Naše misli, reči i naša energija sadrži snažne i jedinstvene vibracije i kad počnemo da raspravljamo o ličnim životima drugih ljudi, kada ih prosuđujemo i dajemo naše mišljenje, zapravo samo šaljemo jedan oblik negativne energije.

To ne samo da snižava našu vibraciju, već i šalje zrake negativnosti osobi o kojoj govorimo, te joj možemo uzrokovati psihičku štetu. Kada govorimo negativne stvari o drugima, naše reči stvaraju otrovno polje sile i što više ljudi ogovara i širi iste reči, sve više i više ta toksičnost raste.

Niko ne voli da se o njemu trača – pa zašto je onda u redu to učiniti drugima?

Naravno, svi znamo da širenje opakih i uvredljivih stvari o drugima nikad nije lepo, ali ogovaranje je postalo toliko društveno prihvatljivo da često nismo ni svesni da to može uzrokovati štetu i doprineti nižoj vibracijskoj energiji.
Mediji su često prepuni ogovaranja. Dovoljno je pogledati sve one časopise u supermarketu koji profitiraju od tuđe bede i tragedije.

Devojka Drugarica Drugarice Šaputanje Ogovaranje Trač

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Često znamo da su mnoge od tih priča poluistine ili očigledna laž, ali mnogi od nas su uvučeni u sve to, razgovaramo s našim prijateljima i dajemo naš sud.

Trač iskreno samo odražava osobu koja daje komentare i na mnoge načine, otkriva vlastite nesigurnosti i sopstvene probleme.

U Ayurvedskoj medicini, ogovaranje utiče na solarni pleksus, mesto gde pohranjujemo naše emocije koje se odnose na kontrolu. U tom kratkom trenutku, u kojem zadržavamo te "ekskluzivne" informacije, imamo lažan osećaj moći koji nam omogućava da osećamo kontrolu.

Deljenje tih informacija potom podupire tu energiju i uzrokuje da se negativnost širi.

Naš ego se hrani tom energijom i uskoro postaje teško kontrolisati što govorimo i kome govorimo. Trač se zatim širi kao divlja vatra i može uništiti prijateljstva, odnose, karijeru pa čak i zdravlje onih o kojima se radi.

Trač takođe može blokirati srčanu čakru, kojom izražavamo našu ljubav i saosećanje, te može inficirati grlenu čakru koja je zadužena za komunikaciju.

Iznad svega, ogovaranje blokira našu čakru trećeg oka i našu sposobnost da se popnemo na višu vibraciju.

Konstantno verbalno driblanje o drugima zaustavlja nas u ostvarivanju našeg vlastitog puta i odvlači pažnju daleko od naših života i naših sopstvenih problema.

Muškarci ogovaranje trač

Profimedia

Iako nema ništa loše u raspravi o problemima ili deljenju informacija sa svojim prijateljima, drugačije je kad se iza toga krije namera koja proizlazi iz ega.

U početku faze svesnog rasta to je možda teško odrediti, ali kada postanete svesni ove vrste energije, postaćete bolji u realizaciji toga u drugima i sebi.

Hranjenje tračevima o bogatima i slavnima ili ljudima koje ni ne znamo je jednako loše. Dakle, sledeći put kada naiđete na trač, zastanite na trenutak, pogledajte kako te ružne reči zvuče i izaberite svesniju mogućnost da se odmaknete – izgovorite: "Svako je na svom vlastitom putu".