frizura
Instagram/Printscreen
frizura

Instagram/Printscreen

Foto: Instagram/Printscreen

Od uzimanja vitamina, treninga, izbegavanja sunčevih zraka…čini ti se da ste preduzele sve kako biste usporiili vidljive efekte starenja?

Ponekad zaboravimo da nam upravo naš stil može vizualno pomladiti, a posebno se to odnosi na izbor frizure. Proverili smo što stručnjaci misle o tome i pronašli najčešće stilske promašaje kod frizura zbog kojih izgledamo starije.

Pogrešna dužina kose

Dužina kose najčešći je promašaj zbog kojeg možemo izgledati starije. Poznati frizeri preporučuju dodavanje volumena skraćivanjem dugih slojeva kose oko lica kako bi se naglasila njegove konture i osobine. Sasvim ravna kosa može ostavljati utisak nedovršene frizure što nimalo ne laska zrelijim godinama.

Predramatična boja kose

Svakako treba izbegavati najtamnije i najsvetlije nijanse kose koje bi mogle uzrokovati utisak ispranog i umornog tena. Umesto toga, pokušaje pronaći sredinu u odgovarajućem tonovima koji će komplementirati i osvežiti tvoj tonus kože.

kosa

printscreen/instagram

Foto: printscreen/instagram

Negovanje istog stila godinama

Stručnjaci upozoravaju - jedna od najvećih grešaka koje možeš napraviti je vernost istom stilu frizure godinama. Vreme je da se oslobodimo starih navika i odlučimo za osveženu frizuru koja će bolje odgovarati našim godinama. Najbolji izbor je aktualni umereni trendovski look koji ne bi smeo biti ni staromodan ni vrišteće moderan.

Zaboravljate na vodu

Suva i lomljiva kosa instantno može dodati nekoliko godina vašem licu. Jedan od najboljih saveta koji možeš primeniti je hidratacija kose.