Danica Grujičić
Tanjug/Tanja Valić
Danica Grujičić

Tanjug/Tanja Valić

Foto: Tanjug/Tanja Valić

"Kad sam primljena na kliniku, kao žena znala sam da živim na Balkanu i da moram tri puta više da radim od muških kolega da bi uspela. Nisam gledala na druge. Znala sam svoj put, raditi više i kvalitetnije i čekati svoj trenutak. Nije bilo lako vraćati se posle ponoći kući, ali kako sam počela raditi kao specijalizant tako sam nastavila i kasnije", rekla je doktorka Grujičić objašnjavajući da je ženama mnogo teže da balansiraju između posla i porodice, nego muškarcima.

"Tad sam shvatila ako želim da se potpuno predam neurohirurgiji moram da se odreknem porodice. To je bio moj izbor, ne žrtva. Svaka žena treba da zna da ima pravo da bira. Divim se danas ženama koje uspevaju da vaspiraju decu da postanu tako dobri mladi ljudi. Ne žele svi da odu odavde. Osionost i bahatost je ono što ih tera da odlaze iz zemlje, neće to da trpe", smatra doktorka.

"To je jedino, za šta bi rekla, da sam pogrešila, sve je drugo bilo stvar mog izbora i ne kajem se. Važno je kad čovek donosi odluke o pravcima u životu da bude pošten prema sebi. Ja sam znala sa 25 godina da ne smem da dođem u situaciju da mi neko diktira šta ću da radim na poslu, kad je pacijent u pitanju i sve sam podredila tome. Raduje me moje mlađe koleginice uspele su da se ostvare na polju karijere i porodice. Moj zadatak je da im pomognem", iskrena je dr Grujičić.

Doktorka je otkrila i da se uvek uspešno i pošteno borila sa izazovima, kako u operacionoj sali tako van nje.

Komentari (3)

Triwun

13.03.2021 16:32

Da li ova žena radi svoj posao ili samo visi po novinama ?

kiki

13.03.2021 17:59

"U neurohirurgiji izuzetna, u borbi za ravnopravnost žena predana, aktivna u brojnim humanitarnim akcijama prof. dr Danica Grujičić, mnoge inspiriše da pomeraju granice poput nje i da od sebe daju samo najbolje" - u bokte kakav citat. svaka čast esenesu kako pere i hvali svoje dokazano nesposobne kadrove, i pravi princeze i prinčeve od njih.

vuk

13.03.2021 22:01

Ženo, vama svaka čast!