Spremanje kuće
Shutterstock
Spremanje kuće

Shutterstock

Spremanje kuće, Foto: Shutterstock

Naprotiv, samo će se gomilati, a vi ćete svaki dan mrzeti svoj život koji se sastoji od beskrajnog niza dosadnih poslova po kući. A šta ako biste promenili način na koji posmatrate sve te obaveze i učinili da vam spremanje kuće postane zabava ili čak dragoceno vreme koje ćete imati samo za sebe? Da, da, to je sasvim moguće, a sve što treba jeste da usvojite neki od sledećih predloga i probate da uživate, pa možda čak i naučite nešto novo!

Popunite budžet

Popunite budžet

Shutterstock

Popunite budžet, Foto: Shutterstock

Ako vam treba motivacija da konačno raskrčite gomilu stvari koje niko ne koristi, gledajte na to kao na način da unesete nešto dodatnog novca u budžet. Ima mnogo sajtova na kojima možete prodati svoje starudije po ceni koju sami odredite.

Čovekoljubivost na ceni

Čovekoljubivost na ceni

Shutterstock

Čovekoljubivost na ceni, Foto: Shutterstock

Još bolje, razne suvišne predmete, hranu ili odeću koju ne nosite možete da odnesete u neko svratište za decu ili odrasle. Ima mnogo ljudi za koje će vaše malo biti mnogo, a vi ćete se sigurno osećati bolje.

Povežite se s voljenima

Povežite se s voljenima

Shutterstock

Povežite se s voljenima, Foto: Shutterstock

Ako vas užurbani raspored ometa u normalnim vezama sa prijateljima i porodicom, pokušajte da sledeću sesiju čišćenja pretvorite u virtuelno uspostavljanje poljuljanih veza. Neka zbližavanje sa voljenim ljudima bude uz neke jednostavnije zadatke (poput peglanja ili slaganja veša). Dok ćaskate s najboljom drugaricom preko telefona, Skajpa ili Vajbera nećete ni primetiti da peglate.

Vežbajte opuštanje

Vežbajte opuštanje

Shutterstock

Vežbajte opuštanje, Foto: Shutterstock

Pored povezivanja sa drugima, čišćenje može pružiti priliku da se ponovo povežete sa sobom. Podignite i svoje iskustvo spremanja i svoje raspoloženje na viši nivo disanjem, meditacijom ili molitvom.

Slušajte omiljene emisije

Slušajte omiljene emisije

Shutterstock

Slušajte omiljene emisije, Foto: Shutterstock

Budite u toku s najnovijim pričama tako što ćete sledeće glancanje kuhinje upariti s dobrim podkastom. Možete odabrati teme koje odgovaraju vašim željama, staviti slušalice i potpuno zaboraviti da u tom trenutku baš ribate rernu! Ako vam ovo previše moderno zvuči, samo odvrnite omiljenu emisiju do daske i slušajte je dok radite.

Bilo kuda, knjiga svuda

Bilo kuda, knjiga svuda

Shutterstock

Bilo kuda, knjiga svuda, Foto: Shutterstock

Sledeće čišćenje ormara, recimo, možete upotrebiti kao izgovor da se prepustite novoj knjizi. Naravno, nećete sedeti i okretati stranice, ali zar je to bitno? Ukucajte na Guglu „knjige za besplatno slušanje na srpskom“ i prepustite se vrhunskoj poeziji ili prozi.

Organizujte žur

Organizujte žur

Shutterstock

Organizujte žur, Foto: Shutterstock

Napravite plejlistu s pesmama svojih omiljenih bendova, ali gledajte da bude neka živahna muzika jer je moguće da bi vas balade oterale u krevet. Odvrnite muziku i pevajte iz sveg glasa. Naravno, ne zaboravite da obrišete prašinu!

Takmičenje počinje!

Takmičenje počinje!

Shutterstock

Takmičenje počinje!, Foto: Shutterstock

Ne postoji ništa poput malo prijateljskog takmičenja koje pomaže u postizanju produktivnosti. Izazovite ukućane da vidite ko može da izvrši najviše zadataka u određenom vremenskom periodu. Tri, četiri… Sad!

Nagradite se

Nagradite se

Shutterstock

Nagradite se, Foto: Shutterstock

Podstaknite sebe i ostale spremače nagradom za dobro obavljen posao. Isplata bi mogla biti bilo šta, od posedovanja daljinskog upravljača na određeno vreme do omiljenog obroka. U restoranu, naravno, pa nećete valjda još i da kuvate?