Zvoncare, džins, farmerke
Shutterstock
Zvoncare, džins, farmerke

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Proverite da li imate neki od sledećih simptoma i iritacija na koži, kako biste mogli da iz svog garderobera izbacite komade koji vam ne prijaju i ugrožavaju vam zdravlje.

Osetljivost na metal

Ako ste primetili crveni osip, ili vas svrbi oko ušiju nikal iz naušnica može biti razlog. Ova vrsta metala može izazvati upale kod ljudi sklonih alergijama. Kao i druge alergije, ona na nikal može se razviti tokom godina, a ovaj metal se takođe može pronaći u kopčama grudnjaka ili na nitnama na farmerkama.

alergija, osip, crvenilo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Neprijatnu iritaciju možete otkloniti običnom hidrokortizon kremom. Ako imate alergiju na ovaj metal, znači da imate i prilično osetljivu kožu, stoga koristite odgovarajuću kozmetiku.

Uska odeća

Teksas je grub materijal, a trenutni trend uskih farmerka može izazvati preterano znojenje i nadražaje. To dovodi do zatvorenih pora i uraslih dlaka. Uglavnom se simptomi primete na butinama, ali i na listovima i bikini zoni.

Vrat, osip, lekar, pregled

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Hidrirajte noge regularno i uvek nosite donji veš. Upotrebite salicilnu kiselinu na novim uraslim dlakama ili posetite dermatologa ako ranice ne zarastu za tri dana.

PROČITAJTE JOŠ: