horoskop
shutterstock
horoskop

shutterstock

horoskop, Foto: shutterstock

Pilinzi se vrlo često koriste za postizanje sjajne i lepe kože u mnogim kozmetičkim salonima.

Ipak, mnoge žene imaju problem sa aknama i bubuljicama na licu, zbog čega se korišćenje pilinga ne preporučuje često.

Ako imate zdravu kožu bez akni i bubuljica, savetuje se da koristite piling za lice jednom do maksimalno dva puta nedeljno.

U ostalim situacijama, koristite ove tri tehnike kako biste imali elastičnu i sjajnu kožu lica.

Koristite dodatke za negu kože

Dodaci za negu kože pomažu u optimizaciji zdravlja tako što aktivnim sastojcima snabdevaju ćelije u organizmu. Oni su takođe biti za hidrataciju kože, ali treba biti pažljiv pri njihovom odabiru jer mnoge takve kreme sadrže nezdrave sastojke koji na taj način dospevaju u naš krvotok. Pronađite preparate koji su na bazi prirodnih sastojaka, bez parfema, aditiva i drugih hemijskih supstanci koje mogu biti izuzetno otrovne za ljudski organizam.

Važan sastojak kod takvih preparata su lipidi biljnog porekla koji potpomažu nezi kože “iznutra”. Keramidi su prirodno prisutni u našoj koži, ali oni se s godinama mogu istrošiti. Da bi se obnovili, potrebno je da koristimo lipide kako bi nam koža ostala mekana i elastična.

Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji imaju suvu kožu zabeležili do 35 odsto poboljšanja kože jer su koristili ulje sa ekstraktom pšenice koje je bogato lipidima biljnog porekla.

Povećajte unos vitamina B3

Poznati su brojni pozitivni efekti vitamina B3 na krvne sudove, digestivni trakt, nerve, ali i na kosu i kožu.

On je izuzetno bitan kod osoba koje imaju suvu kožu lica koja zahteva veću negu. Vitamin B3 dovodi do smanjenja mrlja, fleka i crvenila na licu, čineći kožu mekom. On zadržava vlagu unutar kože, zbog čega ona ostaje hidrirana.

Praktikujte masaže lica

Ove masaže možete da sprovodite pomoću raznih masažera za lice, poput valjka od žada koji je u poslednje vreme sve popularniji među ženskim svetom kad je u pitanju nega kože. Takođe, možete sprovoditi i jogu za lice. Masaže su bitne zato što poboljšavaju cirkulaciju kože i protok krvi.

Takođe, kroz masažu lice se oslobađa napetosti i koža se zateže. Da bi efekat bio bolji, nanesite hidrantnu kremu na lice a zatim je nežnim pokretima utrljavajte. Na taj način će aktivni sastojci najlakše dopreti do pora.

PROČITAJTE JOŠ: