Za sve žene koje imaju tanku kosu: Ovo su tri idealne jesenje frizure (FOTO)

Frizer može da osmisli nijanse koje će kosi dati utisak volumena...

lokne, frizura, devojka
 Foto: shutterstock

Frizuru ne diktira samo oblik lica, već i gustina i tekstura kose, kojoj treba stepenasto šišanje kako bi izgledala bujnije. Idealne su kraće bob varijante jer kosa tako vizuelno dobija i na volumenu, a pritom će vas i vizelno podmladiti.

Asimetrični bob, stepenasto šišanje, lagane kovrdže i kratka kosa samo su neke varijante idealne za žene tanke kose, koja diktira način šišanja i oblikovanja frizure.

Bob je jedna od najslavnijih frizura, a svaki tip kose ima svoju hit varijantu. Dužine do oko vrata ili kraća, bob frizura odlična je i za tanku kosu, jer daje utisak volumena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Инна Мухина (@id_studio_) on

Stepenasti način šišanja kosu će razigrati jer će kraći pramenovi biti više odignute od glave, što takođe daje utisak volumena. Kosa na taj način neće "pasti" na teme, već će imati oblik po vašoj želji.

4 frizure koje podmlađuju žene iznad 50 godina: Provereno skidaju godine sa vašeg lica! (FOTO)

Kratka kosa s tankim pramenovima dobro će delovati s razdeljkom sa strane, kako bi se što više kose skupilo na gornjem delu glave. Ovde je, kao i kod svih frizura, ključan način šišanja i oblikovanja, a dodatan volumen daće i lagani talasi, popularni na svim dužinama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cube Beauty Room (@cubebeautyroom) on

Talasi su preporuka i za bob frizure; ova varijanta je hit jesenje sezone za sve teksture kose. Jednostavno ih je postići ukosnicama ili trakom koja se obmotava oko pramenova. Na kraju kosu nije potrebno raščešljati, već razbarušiti prstima, kako bi ostala puna volumena.

Frizer može da osmisli nijanse koje će kosi dati utisak volumena. Današnje frizerske tehnike idealne su i za optičke trikove s bojama - igrom svetlih i tamnih nijansi, kosa može izgledati gušće i bujnije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ᎪᏞᎬXXᏆ ᏔᏆᏞᏞᏆᎪᎷᏚ (@ctblondiee) on

Natapirana kosa takođe je jedan od trikova - lagano tapiranje na kritičnim delovima, pa čak i kad se radi o repu ili punđi, a pogotovo puštenoj kosi, može da promeni celukupni izgled kose.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi