Vagina, međunožje, bešika, jajnici
Shutterstock
Vagina, međunožje, bešika, jajnici

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pri pojavi prvih zdravstvenih problema, najčešće se za pomoć obraćamo univerzalnom doktoru za sve – internetu. Ali, u većini slučajeva to se ispostavi kao pogrešan izbor koji najmanju sitnicu preuveliča u ozbiljan problem opasan po život.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Saznajte šta vam vaš ginekolog sigurno ne bi preporučio da činite, a na šta obavezno treba da obratite pažnju.

Ne presvlačite se odmah nakon treninga

Izuzetno je bitno neposredno nakon treninga da skinete prljavu i znojavu odeću jer je upravo ona najpogodnija za razvoj gljivica i različitih infekcija. Takođe, bilo bi najbolje da nosite donji veš koji je od pamuka.

Zanemarujete bol koju osećate tokom seksa

Bolan seks nije normalan. Ako vam se nelagoda tokom seksualnog odnosa ponavlja, obavezno se obratite ginekologu jer bi tu moglo biti reč o raznim problemima koji zahtevaju lečenje.

Same lečite vaginalni svrab

Mnoge žene pri prvoj pojavi vaginalnog svraba same kupuju lekove umesto da se posavetuju s ginekologom jer ne mora nužno biti reč o gljivicama, a upotreba pogrešnog leka može samo da pogorša prvobitne simptome.

Vagina, međunožje,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Jako krvarenje - znak ginekološkog problema

Ako gubite previše krvi tokom menstruacije, trebalo bi to da kažete svom ginekologu. Obilno krvarenje može ukazivati i na vrlo opasne probleme, poput tumora na organima reproduktivnog sistema.

Nosite tange

Tange zbog neprestanog trenja mogu uzrokovati bolne iritacije i gljivice, posebno ako su napravljene od čipke ili satena. Ako ih već obučete, pokušajte da ih nosite što kraće.