devojka, moda, naočare, sreća, odmor
Shutterstock, ilustracija
Moda

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Stilski trikovi mogu transformisati čitav izgled, a da za to ne morate uopšte mnogo da se potrudite.

Ne treba slepo slediti trendove - neki mogu i naglasiti godine.

Preporuka za leto su lepršavi materijali, svetlije boje, razigrani dezeni i naravno malo otkrivene kože. To svi znamo.

Određene boje, različiti dodaci i malo više potpetice. Mogu da budu prava anti-age formula za naše modne kombinacije.

PROČITAJTE I:

 

1. Posegnite za printovima veselijih boja

Razigrani dezeni ne samo da pristaju letnjem raspoloženju, nego nas čine mlađima u tren oka. Ipak, treba pripaziti, jer to se odnosi samo na neke dezene. Vodoravne linije, geometrijski i cik-cak printovi deluju konzervativnije. Umesto toga radije birajte dezene "mekih linija". Ovakve zaobljene linije, osobito u jarkim bojama, učiniće vas naizgled mlađima.

devojka, haljina, moda, stil, lepota, žena, izgled, telo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Eksperimentišite sa pantalonama

Lepršavi i široki modeli pantalona u fokusu su ove sezone, a one sa različitim dezenima idealan su odabir za svaki dan. Izaberite recimo model koji podseća na trapez i koji se proteže skoro do poda, ne kraće. Osim takvog, birajte modele dužine do zgloba i koji je pritom na tom delu sužen. Kraće sečeni, ali uski modeli te široke i duge nogavice pun su pogodak.

devojka, moda, naočare, sreća, odmor

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Izaberite komade jarkih boja

Tamniji tonovi deluju konzervativno i autoritativno pa će vas lako učiniti naizgled starijima. Zato budite hrabri i radije odaberite svetlije boje. Kad pronađete onu koja vam odlično stoji, ne oklevajte i zavolite je. Crveni top ili roze suknja tvoj će look učiniti svežijim. Umesto njih, ako se još ne osećate spremnima, odabrati možete i upečatljiv i šaren nakit, kako bi u vašu svakodnevicu uneli malo boje.

devojka, moda, naočare

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

4. Naglasite prava mesta

Da ne biste preterali, u svom outfitu istaknite samo jedan komad. Naglasiti možete gornji deo, pa tako pažnju usmeriti prema svojom topiću u jarkoj boji ili pak marami, a ako ste pronašli idealne štikle u boji, neka sva pažnja pripadne njima.

5. Ne zaboravite potpetice

Ne trebate stalno nositi neudobne cipele i visoke potpetice, ali postoje sasvim zadovoljavajuće alternative - izbor sandala u radnjama je ogroman. Umereno visoka i deblja potpetica biće savršena za svakodnevne kombinacije, a izgledu instant daju jednu posebnu dimenziju zbog koje delujemo mlađe.

PREPORUČUJEMO:

 

6. Nemojte slediti baš svaki trend

Ne pristaje baš svaki trend svakome. Osim toga, važno je da razvijete svoj sopstveni stil i moderne komade uklopite u lični look. Drugim rečima, nemojte nositi "sve što mladi nose" jer umesto da delujete mlađe, efekat može biti sasvim suprotan. Nekoliko basic komada i nekoliko modernih dodataka koji vam odgovaraju biće odlična osnova za vašu novu savršenu garderobu.

Žena, sreća, uspeh, moda, devojka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

7. Otkrijte malo kože

Kad kažemo "pokaži kožu" ne mislimo na kratke haljinice i suknjice. Ali zato suknje midi dužine ili duže bermude odličan su odabir za svaku modernu devojku. Ako ipak niste ljubitelj ovog modela, odaberi majicu ili top kojim ćete otkriti ramena.

devojka, moda, naočare, sreća, odmor

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

8. Uklopite lepršave komade

Ako nosite odeću strogih linija, dakle klasične modele majica i pantalona, možete izazvati efekat da delujete mnogo starije. U svoj outfit zato uklopite nekoliko lepršavih komada koji će vas učiniti opuštenijima, ali u isto vreme i mlađima. Umesto klasične, odaberite majicu asimetričnog izgleda. Ako nosite odela, odlučite se za predimenzionirane modele ili jednostavno drugačiji materijal.

9. Ne nosite previše nakita

Ako ste navikli da nosite uvek iste komade nakita, malo promenite svakodnevicu i izbacite ih. Mnogo narukvica ili prstenja ruke može učiniti starijima, pa se umesto toga radije okrenite minimalizmu i odaberite samo nekoliko najdražih komada za svaki dan.

devojke, naočare, sunce, sreća, radost, moda

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama