Ljubav, flert
Profimedia.rs
Ljubav, flert

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Kad razgovaramo s nekim ko nam se sviđa, glas nam se menja. Obrati pažnju na to razgovara li s tobom možda dubljim glasom? Da muškarac flertuje otkriti možeš i po drugim znakovima, ali glas ga sigurno odaje.

PROČITAJTE JOŠ:

Duboki glas signalizuje zainteresovanost.

Možda se na prvi pogled čini iznenađujućim da i žene imaju dublji glas kad je nasuprot njih atraktivan muškarac. Međutim, istraživanja pokazuju da dublji glas asocira na intimnost te da „spuštanje glasa“ nesvesno pokazuje seksualno zanimanje. Osim toga, duboki glas povezuje se s poverenjem i kompetencijom – a oboje je poželjno (i muškarcima i ženama).

PREPORUČUJEMO I OVO:

Iznenađujuće: ne igra jedino vlastiti interes važnu ulogu. Za istraživanje su postavili klasičnu situaciju „brzih spojeva“. Nakon svakog spajanja parova pitali su sudionike žele li opet videti tu drugu osobu. Dok su žene govorile dubljim glasom jedino s flert-partnerom, odnosno s onima kojima su na dejtu dale prolaznu ocenu odnosno „da“, muškarci su proizvodili dublje tonove i u razgovoru sa ženama za koje su rekli „ne“, ali su dobile "da" od većine drugih muškaraca.

Dakle, za sledeći spoj nam ne preostaje ništa drugo nego stara dobra taktika: otvoriti oči i napeti uši te sakupljati indicije – a ako sumnjamo, trebamo poslušati svoj osećaj. To je još uvek pouzdanije od pravog tona glasa.

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija