cipele, moda, trend, stil, baletanke, patike, čizme
Shutterstock, ilustracija
cipele, moda, trend, stil, baletanke, patike, čizme

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Jeftine cipele nisu one koje jeftino platimo! I vrlo skupe cipele mogu delovati neukusno, dok obuća sa skromnom cenom može da izgleda "skupo", sofisticirano i estetski.

Trik je u tome da znate zbog čega cipele izgledaju jeftino i na šta morate paziti kada krenete u kupovinu elegantnih salonki ili pak čizama primerene cene koje će ići uz razne odevne kombinacije.

Stoga za udobnost i sofisticiran izgled izaberite cipele s platformom koja je debljine đona cipele ili one s platformom od najviše centimetar i po. U oba slučaja, stavite u cipelu jastučić s gelom ispod područja prstiju za dodatnu udobnost.

2. Preveliki ili premali broj
Nosite li prevelike ili premale cipele, ne samo da će vam stopala izgledati neprivlačno, nego ćete i čudno hodati i imati čudno držanje tela.

cipele, moda, trend, stil, baletanke, patike, čizme

Printscreen Instagram

Foto: Printscreen Instagram

3. Prekičaste cipele

Čak i skupe cipele mogu izgledati jeftino ako su nakićene ili nisu ukrašene na pravi način i sa ukusom. Klasične cipele, čistih linija u omiljenoj boji uvek su bolji izbor od cipela sa puno dodataka.

Ukoliko volite animal print, izaberite cipele sa samo jednim, istim printom, a ne cipele sa više različitih printova i boja. UKoliko ste fan svetlucavog i sjajnog, izaberite metalik kožu.

4. Ne možete normalno da hodate u njima
Nesiguran hod u previsokim potpeticama nikada ne izgleda dobro bez obzira na to koliko cipele koštaju. Za početak, nekoliko meseci hodajte u cipelama s nižom i stabilnijom potpeticom.

Fokusirajte se na držanje tela, jer uspravno držanje veoma utiče na način hodanja. Kada se izvežbate da hodate sigurno, postepeno prelazite na tanje i više potpetice.

PROČITAJTE JOŠ: