Kukova ostrva
Shutterstock

Kukova ostrva: Se**ualne mentorke

Kukova ostrva

Shutterstock

Kukova ostrva, Foto: Shutterstock

Kada dečak iz plemena Mangaija s Kukovih ostrva u Južnom Pacifiku napuni 13 godina, starija žena ga odvodi iz sela i u naredne dve nedelje ga uči svemu u se**u, što podrazumeva razne položaje s fokusom na što više orgazama partnerke.

Kambodža: Ljubavne kolibe

Kambodža

Shutterstock

Kambodža, Foto: Shutterstock

Mame i tate iz plemena Kreung u Kambodži grade ljubavne kolibe za svoje tinejdžerke. Mladići sede na stepenicama i udvaraju se pesmom, a ona poziva unutra onog ko joj se svidi. Iz noći u noć smenjuju se različiti momci, sve dok ona ne pronađe odgovarajućeg partnera, kojiostaje s njom ceo život.

Stara Grčka: Pedofilija dozvoljena

U drevnoj Grčkoj muškarci su uzimali dečake za ljubavnike. Za stare Grke se**ualni identitet nije zavisio od pola i sklonosti, već od toga ko je bio aktivan a ko pasivan učesnik. Aktivna uloga bila je povezana sa višim socijalnim statusom, dok je pasivna uloga značila mladost i ženstvenost. Veza s dečakom mlađim od 12 godina smatrala se neprimerenom.

Drevni Egipat: Opšta ma**urbacija

Stari Egipćani verovali su da su zemlja, pa čak i plime Nila, nastale iz ejakulata boga zalazećeg sunca Atuma. Stoga, da bi održali nivo Nila i obezbedili bogatstvo vode za useve, faraoni su ritualno masturbirali i ejakulirali u reku. Tokom festivala boga Min, koji je predstavljao faraonovu seksualnu moć, muškarci su redovno dr*ali u javnosti.

Nepal: Složna braća

ljubav, sex

Freepik/freepik

 Foto: Freepik/freepik

Nigerija: Krađa žena

Svake godine na kraju kišne sezone, pleme nomadskih stočara Vodabe iz Nigerije u zapadnoj Africi, zajedno slavi festival Gerevol, tokom kojeg se muškarci maskiraju sa ciljem da ukradu žene drugih muškaraca. Beli zubi i ravan nos su izuzetno cenjeni, pa muškarci nose karmin da bi im zubi izgledali svetli i belu traku na nosu. Žene čekaju da željeni muškarac prođe, a zatim ga potapšu po guzi. Sa zalaskom sunca, par nestaje i provodi noć zajedno.

Alabama: Lezbijski raj

Lezbijsko selo u Alabami osnovano je 1997. To je komuna na sto hektara koju je izgradilo 20 žena. One obrađuju zemlju i organizuju čitanje poezije i uživaju u noćima punog Meseca. Muškarcima je ulaz strogo zabranjen.

Indonezija: Obavezni svi**eraj

Tokom proslave Pona u Indoneziji, učesnici moraju da stupe u odnos s nekim ko nije njihova supruga ili muž. Veruje se da će imati sreće samo ako imaju se*s s različitim osobama na svih sedam proslava tokom godine.

Čatisgar: Predbračno vežbanje

Svake godine pleme Murika u Čatisgaru u Indiji slavi festival Ghotul, na kojem tinejdžeri uče sve o se**u. Čim padne noć, devojke piju prirodni alkohol koji sprečava trudnoću, a zatim svi vežbaju predbračni se*s, s jednim ili više partnera. Emocionalno vezivanje je zabranjeno, pa onaj ko spava s istom osobom više od tri noći biva kažnjen.

Kina: Carstvo žena

Žene iz kineskog plemena Mosuo se ne udaju i uzimaju onoliko ljubavnika koliko žele. Ne postoji reč za oca ili muža, a ljubavnici ne žive zajedno. Umesto toga, sa punoletstvom devojka dobija ključeve od spavaće sobe u koju poziva ljubavnike.

PROČITAJTE JOŠ: