Glavna
Shutterstock
MODA
Foto: shutterstock

Napunili ste tih famoznih 40 i ne da niste u panici kako vas okolina doživljava, nego prečesto imate utisak da vas je - baš briga. Iako vam se čini da vas premalo slobodnog vremena i drugi prioriteti sprečavaju da se pozabavite svojim ormanom, reč je o sasvim drugoj stvari. Znate šta vam pristaje a šta ne. Znate šta vam treba a šta ne. Međutim, pojavljuje se manjak budžeta ili inspiracije kao problem. Prema rečima modnih stručnjaka, 40 je magičan broj koji vam omogućava da s ponosom istaknete svoj stas i obline, samo treba da se naoružate samopouzdanjem i primenite neki od njihovih saveta.

Suzite interesovanje

Velika je verovatnoća da ste tokom mladosti eksperimentisali s trendovima i stilovima. Ipak, kad krenu četrdesete, fokus se sužava, a broj trendova i modnih kuća smanjuje. Pronađite omiljen brend ili osobu koja vas inspiriše i kopirajte njihove ideje ili ih adaptirajte na sebi svojstven način.

Kupujte ređe, ali pametnije

Kada napunite 40, vreme je da kvalitet postavite kao prioritet. Ovo je trenutak da napustite ideju hirovitih kupovina jer ste naleteli na komad koji vam se učinio zanimljivim i jeftinim. Bolje je da planski investirate u odevne predmete koji zaista vrede i trajaće vam do penzije.

...

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Jedna boja, o da!

Najbolji način da dodate malo elegancije svom stilu je da potražite neke monohromatske odevne predmete. Jednobojne varijante u suptilnim neutralnim tonovima poput bež ili crne idealan su način da istaknete svoj osećaj za modni trenutak.

...

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Komad za sva vremena

Ako već nemate kožnu jaknu, nakon četrdesete ona bi trebalo da bude u vašem ormaru. Modni stručnjaci preporučuju da potražite i neke obojene varijante, koje se slažu sa najširim spektrom odevnih predmeta, ili da pokušate s kožnim mantilom.

...

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pokažite sebe

Sve što vas ispunjava i čini srećnima, da li je reč o muzici, životinjama ili biljkama - trebalo bi da se odražava na vaš stil. Dovoljan je samo jedan pogled na stvar koja vas podseća na ono što volite, pa da vas preplavi pozitivna energija.

...

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Surova eliminacija

Ne, nećete smršati deset kila, tako da sklonite tu majicu. Znamo da postoje stvari koje biste voleli da nosite kao nekad, ali ako stoje okačene mesec, dva, pet... Ne morate da ih bacite na đubre. Ali možete da ih donirate nekom kome su potrebnije.

Zagolicajte maštu

Možete da uđete u petu deceniju i da izgledati seksi - te činjenice ne isključuju jedna drugu. Bitan je samo način na koji prezentujete svoju pojavu i lepotu. Otkrijte malo, taman da skrenete suptilno pažnju na sebe, bez provokacija.

PROČITAJTE JOŠ: