NEVEROVATNA MOĆ ZAGRLJAJA! Stručnjak za ljubavne i se*sualne odnose: Položaj koji pokazuje bliskost i ljubav među partnerima!

Intimnost s partnerom nakon seksa jednako je važna kao i predigra.

Par, veza, seks, ljubav
Foto: Shutterstock, ilustracija

Stručnjaci za međuljudske odnose kažu da ova poza, poznata i kao "kašika", pokreće jake emocije i trebalo bi je praktikovati što češće.

 

Poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prednjom stranom tela prema leđima drugog, priljubljeni svakim delom tela, od stopala do lica, zagrljeni - to je položaj koji pokazuje njihovu bliskost i ljubav.

- Najveći organ našeg tela je koža, a osnovni nagon svakog čoveka je kontakt kožom na kožu, što na većinu ljudi deluje umirujuće, utešno i voljeno - objašnjava Sari Kuper iz "Centra za ljubav i seks" u Njujorku, koja ima privatnu praksu specijalizovanu za seksualnu, individualnu i terapiju s parovima.

Napomenula je da je ovaj položaj odlična alternativa za ljude koji imaju poteškoća s kontaktom očima nakon seksa. OVDE pročitajte 10 stvari koje on nikako NE želi da ti saznaš o njegovom penisu!

Obratite pažnju na reakciju svog tela kada se na taj način priljubite uz partnera. Disanje se usporava, produbljuje i sinhronizuje.

- Ne samo da deluje opuštajuće, nego i izaziva oslobađanje oksitocina, hormona i neurotransmitera za koji istraživači veruju da je povezan s osećajem povezanosti i seksualnog uzbuđenja - objasnila je Pam Kosta, stručnjak za poboljšanje ljubavnih i seksualnih odnosa. OVDE pročitajte koja je jedina se*s poza u kojoj žene garantovano dostižu orgazam!

Dodala je da taj položaj koristi u radu sa svojim klijentima, parovima koji su izgubili bliskost u vezi. OVDE pročitajte šta kažu muškarci - kakva žena MORA da bude da bi bila SAVRŠENA! 

- Zatražim od njih da legnu i zagrle se na taj način i da ostanu u tom položaju pet minuta, pa posmatram što se događa. Do kraja tih pet minuta većina njih kaže da su osetili porast bliskosti i emocija među njima, ali i da se pojavila jača želja za porastom intime i fizičkog kontakta u njihovoj vezi - pojasnila je.

- Taj blizak položaj među partnerima je oblik intimnosti koji pomaže našem nervnom sistemu da se opusti. Mi smo svi čvrsto povezani kao ljudska bića, a fizički dodir i zagrljaj, između ostalog, snižava krvni pritisak i šalje našim telima poruku da je sve u redu, da se opustimo - dodala je Rebeka Hendriks, psihoterapeut iz Njujorka, prenosi "Men's Health". OVDE pročitajte 3 cake iz Kamasutre uz čiju pomoć ćete doživeti orgazam za pamćenje

To može da bude i fantastična poza u seksu. OVDE saznajte kojim danima su žene najraspoloženije za SE*S!

U seksu bi to nazvali "položaj kašike" i odličan je ako ste oboje pomalo lenji i zainteresovani za polagani seks bez puno uloženog fizičkog napora. Oba partnera leže na boku, žena je leđima okrenuta prema muškarcu. Osim osećaja seksualnog zadovoljstva, partneri i dalje osećaju bliskost i duboku emotivnu povezanost. 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi