Žena, sreća, uspeh, moda, devojka, lepota, stil
Shutterstock, ilustracija
Žena, sreća, uspeh, moda, devojka, lepota, stil

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Dok jedna grupa žena prosto obožava animal print, i koristi svaku prilku da ga koristi u outfit-u (a često se i pretera), druga grupa žena ipak zazire od garderobe ovog dezena, najviše iz straha da ne pređu granicu degutantnosti, posebno kada je u pitanju svakodnevni, gradski stil. Treća grupa poznaje određena pravila koja garantuju da će animal print biti dobro stilizovan, i ponosno povremeno bira da ponese ovaj efektan komad garderobe u kombinacijama za svaki dan.

PROČITAJTE I:

 

Ukoliko želite da se svrstate u treću grupu, upoznajte pravila koja važe za kombinovanje animal printa sa drugim nijansama - nastavite sa čitanjem teksta.

Posebne prilike dozvoljavaju da ponesete neki komad garderobe koji nije za svaki dan - dozvolite sebi i neku provokativniju kombinaciju - no, kada je u pitanju moda za svaki dan, odeđena pravila se jednostavno moraju poštovati.

Haljina, jesen, moda, devojka, stil, lepota

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pravilo broj 1:

Kada je animal print u pitanju: birajte delove garerobe od kvalitetno izrađenih materijala. Ovo ne znači da morate nositi prirodno krzno, posebno ako ste pobornik prava i ljubitelj životinja - već treba da birate materijale koji su kvalitetno napravljeni.

devojka, moda, naočare, sreća, odmor

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Pravilo broj 2:

neka kroj odevnog predmeta u ovom dezenu bude po uzoru na vaš lični stil.

Pravilo broj 3:

nemojte kombinovati različite vrste printova! Ima izuzetaka kada modni stilisti i kreatori uspešno iskombinuju dva animal printa (Ili više) - a da to dobro izgleda. U većini drugih slučajeva je ovo totalni promašaj, te se pravilo broj 3 imajte baš svaki put na umu.

PREPORUČUJEMO:

 

Najpoželjnije boje za kombinovanje:

- Crna (crna najbolje ističe druge boje i dezene)

- Bela

- Bež.

Ovo pravilo važi za izbor boja koje bi trebalo da preovladavaju, što ne znači da pojedinim detaljima u boji (kao što je torba, nakit ili efekne cipele) ne treba da začinite čitav outfit.

Džins se veoma dobro uklapa sa animal prinom, daje neodoljivu dozu ležernosti i ličnog stila, bilo da se radi o farmerkama i košilji, ili suknji i teksas jakni.

čarape, moda, stil, seks, devojka, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ako kombinujete više efektnih modnih detalja (kao što je, recimo, šešir), gledajte da pored omiljenog printa u vašem celokupnom izgledu preovladava ipak crna, posebno u jesenjim i zimskim periodima.

Ovo pravilo, tokom letnjeg perida i veće opuštenosti u smislu kombinovanja raznih kolorita , nije strikno, a čak se peporučuje da vrelim letnjim danima izbegavate crnu, te ipak birate belu boju. Pored utiska koji se ovakvim kombinovanjem postiže, ova pravila imaju i svoju praktičnu pozadinu, znate i sami, crna privlači sunčevu svetlost, dok bela uspešno štiti od ovih zraka.

Kako je animal print ponovo hit ove predstojeće, jesenje sezone - nadamo se da smo vam pomogli da što uspešnije stilizujete izdanja u kombinaciji sa printom po vašem izboru.

cipele, moda, trend, stil, baletanke, patike, čizme

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija