Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao zbirku seksualnih poza, ali ona je puno više od toga.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Osim seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se rado o savetima starima nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primeniti i danas.

 

Za drevnog indijskog mislioca Vatsyayana koji je napisao Kama Sutru seks je deo prirodnog balansa života, a u nastavku pročitajte njegova tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo.

1. Predigra je ključan ddo seksa.

Prema Kama Sutri nema dobrog seksa bez predigre koja mora biti temeljno odrađena. Pritom predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, trebate i želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i reči.

Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Žena uvek ima prednost kada je u pitanju orgazam.

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim. Naime, u tekstu piše da žena ima prednost kada je klimaks u pitanju, a ako muškarac insistira na tome, to znači da razume i ceni svoju partnerku. 

Seks, raskid, svađa, loš seks, problemi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Seks treba ceniti

Prema Kama Sutri, srž seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego ga moramo promatrati kao nešto puno značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to je povezanost ljubavnika i njihovo i zadovoljstvo veće. Srž seksa je i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

Seks zavođenje vođenje ljubavi krevet ljubav

Shutterstock

Foto: Shutterstock