Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Američki naučnici sproveli su istraživanje u kojem je učestvovao 330 mlađih ispitanika oba pola, čiji je cilj bio da se utvrdi kako okolnosti pod kojima se stupa u seksualne odnose utiču na kasnije emotivne obrasce.

PROČITAJTE I:

 

Od ispitanika se očekivalo da opišu kako su se osećali u trenutku svog prvog seksa - da li su bili uplašeni, osećali da partner na njih vrši pritisak, nakon toga osećali žaljenje zbog toga što se dogodilo, ili grižu savesti.

Prostitutka, seks, prostitucija, makro, političar, veš, žena

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Osim toga, trebalo je da kažu i da li su osećali bliskost sa partnerom, da li ih osoba sa kojom su u vezi voli i poštuje, i da li su nakon gubljenja nevinosti imali utisak da se nešto promenilo.

Osobe koje su učestvovale u ovom istraživanju ostale su anonimne, a zatim su zamoljene da tokom dve nedelje vode onlajn dnevnik u koji su upisivali detalje svojih seksualnih iskustava u tom periodu, kao i da ocene koliko su, generalno, zadovoljne svojim seksualnim životom.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kako prenosi "Dejli mejl", analizom dobijenih podataka naučnici su utvrdili da su osobe koje "prvi put" pamte kao lepo iskustvo kasnije u životu generalno zadovoljnije svojim emotivnim ali i seksualnim životom.

- Rezultati do kojih smo došli pokazuju da prvo seksualno iskustvo može biti prekretnica u razvoju ličnosti, nešto što će odrediti naše buduće veze i našu seksualnost u godinama koje dolaze - navodi doktorka Keri Smit sa Univerziteta u Misisipiju i dodaje:

 

"U suštini, prvi seks često umnogome određuje obrasce našeg mišljenja i ponašanja u sferi partnerskih odnosa, i utiče na način na koji ćemo doživljavati nova iskustva u životu."

Seks u 6 jača plodnost, u 12 uklanja stres, a bićete oduševljeni se kad čujete šta vas očekuje u 19 časova!

AUTOR: Telegraf/M.M. DATUM I VREME: 13.09.2019. 12:22 - 13.09.2019. 14:12 Dokaz da pomaže je očigledan Foto: Shutterstock, ilustracija Vreme u koje vodite ljubav igra veoma značajnu ulogu u očuvanju i poboljšanju vašeg zdravlja, potvrdila je najnovija studija. Kako stručnjaci navode, u zavisnosti od doba dana i noći seks vam može pomoći da postanete pametniji, pospešite plodnost, ali i da doživite najjače orgazme.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić