ljubav
Pixbay
ljubav

Pixbay

Foto: Pixbay

Podignite ruku svi vi koji imate utisak da je vaš brak upao u kolotečinu i da ide putem bez povratka. Iako možda svaku slobodnu minutu u toku dana provodite sa suprugom diskutujući o svetskim problemima, verovatno vrlo malo vremena posvećujete nezi vašeg odnosa. Sasvim je normalno kako godine prolaze, da se vaši razgovori svode na planove o obrocima, odvođenju dece u školu, popravkama po kući i planiranom letovanju.

Dakle pre nego što zagrlite svoj jastuk, pokušajte da verbalizujete trenutke u toku dana zbog kojih ste se osećali dobro kao i da pri tom uputite kompliment voljenoj osobi.

par

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

PRIMER 1: recite mu kako vam je mnogo značilo što je stavio veš na pranje, ili ga ubacio u sušač. Pohvalite njegov trud i odvajanje dragocenog vremena za slaganje čarapa.

PRIMER 2: zahvalite mu što vam je napravio osvežavajući napitak/kafu kada ste došli sa posla umorni. Naglasite pri tom kako niko ne pravi bolji napitak/kafu od njega.

Poenta je u tome da uočite trud i rad vašeg partnera i njegove napore koje ulaže u ime vašeg partnerstva. Umesto konstantnih kritika na njegov račun, pohvalite ono što ste primetili da je uradio. Svakom je ponekad potrebna motivacija, podrška i pohvala, čak i ako to javno ne pokazuje.