seks
Shutterstock
seks

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U zanosu strasti, teško je kontrolisati se. Nakon orgazma gotovo se osećamo potpuno ispunjeni, serotonin je na vrhuncu, ali neke stvari moraju postati rutina i na to upozoravaju stručnjaci. Ovo su stvari koje moramo izbegavati

Zaboravili ste isprazniti bešiku

Uriniranje nakon odnosa je obavezno! Bkaterije mogu lako dospeti u bešiku, a što više čekamo, one se nemilosrdno razmnožavaju.

Spavanje u seksi vešu

Iako i dalje želimo da ostanemo u zavodljivoj fazi, pa i nakon dobrog seksa, seksi rublje od sintetičkih materijala nikako nije preporučljivo nositi dugo na sebi, pospešuje stanište i dobru podlogu za gljivična oboljenja, a posebno ne prespavati u njemu. Zamenite ga pamučnim, jer u pitanju je vaše zdravlje.

seksi plavuša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ne koristite gelove i sapune

Nakon odnosa obavezno je istuširati se, to je makar svima jasno (nadamo se). Ipak, sapun i gelove za kupanje izostavite jer je koža već iziritirana, a hemijska sredstva mogu napraviti dodatnu iritaciju.

Tuširanje

Profimedia

Foto: Profimedia

Ne vlažnim maramicama

Vlažne maramice nisu od koristi nakon seksa. Zapravo, jednako kao i kupke i sapuni, mogu izazvati ozbiljnu iritacijun kože budući da mahom u svom sastavu sadrže alkohol i glicerin.

seks

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Topla kupka

Ni slučajno nakon odnosa ne punite kadu toplom vodom i sapunicom. Vagina nakon odnosa ostaje neko vreme otvorena i sve bakterije su vrlo dobrodošle, a ovim činom ste na dobrom putu da dobijete infekciju.