Obrve
shutterstock
Dragana Bekvalac

Privatna arhiva

Dragana Bekvalac, Foto: Privatna arhiva

One dame kojima je dosta toga i koje žele da imaju obrvice na licu, danas mogu da vrate ono što su izgubile. Naime, u poslednjih nekoliko godina trend u svetu šminke je 3D japansko iscrtavanje obrva, koje najprirodnije imitira dlačice.

PROČITAJTE JOŠ:

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

 

Želeći da saznamo sve što treba o ovoj tehnici i da otkrijemo sve što je važno, od samog rada, do oporavka posle, uputili smo se kod Dragane Bekvalac, eksperta za japansko tetoviranje obrva s višedecenijskim iskustvom. Dok smo isprobavali kako izgleda ova tehnika, Dragana nam je otkrila sve prednosti popularnog mikroblejdinga.

Da li boli iscrtavanje obrva i treba li se nekako pripremiti za dolazak?

- Ne boli! Naime, pre rada, na obrve se stavlja lokalni anestetik, tako da žene ne osećaju bol. Sam proces od trenutka stavljanja anestezije, koja je u vidu kreme, do finalnog izgleda ne traje više od dva sata. Iscrtavanje obrva s aplikovanjem boje i fiksatora ne traje duže od pola sata.

Dragana Bekvalac

Privatna arhiva

Dragana Bekvalac, Foto: Privatna arhiva

Koliko mogu da traju ove obrve?

- Pigmenti koje ja koristim prirodni su, mineralni i potpuno bezbedni za upotrebu. Trajanje boje zavisi od više faktora, ali pre svega od kože klijenta. Takođe, važno je da se posle iscrtavanja ispoštuje nega i da se redovno nanose preparati koji se dobiju.

Kako se ponašamo posle tetoviranja, možemo li odmah među ljude?

- Naravno! Moguće je da se pojavi malo crvenila, ali to brzo prolazi, tako da sve žene mogu nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima. Dakle, ne pojavljuju se krastice, o kojima mnogi pričaju. Takođe, posle tri nedelje dolazi se na korekciju i tada se dobija finalni izgled obrva. 

Dragana Bekvalac

Privatna arhiva

Dragana Bekvalac, Foto: Privatna arhiva

Šta se dalje dešava, koliko dugo smo mirni?

- Preporuka je da se jednom godišnje radi održavanje boje, jer se apliciraju, kao što sam već rekla, prirodni mineralni pigmenti, koje naša koža vremenom razlaže.

Komentari (1)

dea

01.06.2019 11:45

dosta ljudi odlaze nezadovoljni bas od ove gospodje, i traze korekcije kod drugih ljudi.. u ns postoje pravi profesionalci koji savrseno rade obrve