Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Prema istraživanjima koje je sproveo jedan onlajn dejting sajt u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama. Za to postoje mnogi razlozi, a mi predstavljamo one najzanimljivije. Saznajte zašto su žene od 30 godina naviše osvojite titulu najpoželjnijih u krevetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prihvatanje sopstvenog tela

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i nervirale se zbog izgleda, žene u tridesetim postaju svesnije svojih postignuća i kvaliteta, i lakše se mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i sa televizije prestaju da budu merilo mršavosti i lepote, pa se svaka žena bolje oseća u svojoj koži.

Seksualna snaga

Prosečna žena do tridesetih je već verovatno promenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako otkriva svoje potrebe i maštarije, i nije joj neugodno da to i traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako, ceni svoje ljubavne veštine i rado ih koristi.

Senzualno, seksi, prirodno

shutterstock

Foto: shutterstock

Hemija

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tela, žena se i sama oseća seksualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija

Nakon godina čitanja o seksualnosti u časopisima i na internetu, ženama više nije neprijatno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja spostvenih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionisala. Naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Uživanje

Seks za ženu u tridesetim godinama više nije dokazivanje, već uživanje. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, i lakše se opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše u krevetu. A ako seksualni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome, i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Privlačnost

Žene u svojim dvadesetim uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. Ali kako vreme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju da igraju samo na kartu telesne lepote, već i razvijenog intelekta. Samosvesnije i hrabrije, osećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, s obzirom na to da na podsvesnom nivou primaju poruku kako je neko zaista spreman da provede čitav život s njima.