ELASTIČNA POPUT GUMENE TRAKE Otkrivamo kako se vaša vagina MENJA sa 20, 30 i 40 godina!

Naše telo menja se tokom vremena – naravno, menja se i naša vagina. Koliko se s promenom vagine događaju i promene u našoj seksualnosti?

Ginekolog
Foto: Shutterstock

U 40-ima dolazi do smanjenja nivoa estrogena što može imati kao posledicu tanju i osetljiviju kožu vagine.

Sasvim je jasno da se tokom našeg života naše telo i menja. Dobijamo bore na licu, kosa nam je sve tanja, a često imamo i koji kilogram viška na bokovima. Zapravo, to i nije neki problem – to je sasvim normalno! I naši polni organi menjaju se s vremenom. Pa zašto i ne bi? Objasnićemo šta se sve događa…

KLADIMO SE DA NEĆETE POGODITI Istraživanja pokazala koji OBLIK ženskog TELA je muškarcima NAJATRAKTIVNIJI!

 

Uostalom: pod pojmom vagina se ne misli na spoljašnje polne organe. Oni se – unutrašnje i spoljašnje stidne usne i klitoris – zovu vulva, odnosno stidnica. Vagina je područje koje se nalazi „unutra“ 8-12 centimetara. Kod našeg ginekologa dotaćićemo i vaginu i vulvu.

LOŠ IZBOR ZA VAŠA STOPALA Žene ih obožavaju, a ne znaju kakve DEFORMITETE mogu da uzrokuju!

 

Vagina sa 20 godina

Vagina i vulva su nakon puberteta potpuno izgrađene. Vulva je još jako zategnuta, jednako kao što je i koža 20-godišnjakinje. Tek se tokom godina menja rastegljivost. Usprkos tome, ni u toj dobi ni jedna stidnica nije slična drugoj. Prekrivaju li spoljašnje usne unutarnje – to je kod svake žene drugačije – i pokazuje osobitost i beskrajnu raznolikost prirode.

500 ŽENA POTVRDILO ŠTA IH DOVODI DO VRHUNCA Otkrivene najbolje POZE u SE*SU tokom kojih dame PROVERENO doživljavaju ORGAZAM!

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Vagina sa 30 godina 

Elastičnost spoljašnjih i unutarnjih stidnih usana popušta. Osim toga, često su tamnije boje.

Naročito su vidljive promene kod žena koje su rodile. Za vreme trudnoće su vagina i vulva snažnije prokrvljene te se rastežu. Neke žene takođe izveštavaju da imaju više želje za seksom. Ženski spolni organ je u to vreme lagano plavkaste boje. Nakon porođaja se opet stisne. Strah da će biti „preširoka“ za penis partnera nije osnovanbez obzira na veličinu i opseg penisa. Vagina je elastična poput gumene trake i vraća se u „početni položaj“.

NIŠTA VIŠE NIJE ISTO! Najnoviji trend na svadbama za kojim su SRBI POLUDELI: Mladenci ne pitaju koliko košta, sve češće se odlučuju na taj korak!

 

Vagina sa 40 godina

Između 40. i 50. godine života mnoge žene ulaze u menopauzu. Tada se smanjuje stvaranje hormona estrogena. To može – ali ne mora kod svih žena – imati kao posledicu tanju i osetljiviju kožu vagine. Kao što će muškarci u drugoj polovini života verovatno imati problema s erekcijom, žene mogu kod seksualnog uzbuđenja proizvoditi manje stidne tečnosti. Sve to može uzrokovati bol kod seksa.

AKO SI SAMA, OPUSTI SE, TVOJ MUŽ SE JOŠ NIJE NI RODIO! Saznajte koja je najbolja STAROSNA RAZLIKA u ljubavi!

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Usprkos tome se ne treba bojati. Žene mogu s dužom i intenzivnijom predigrom još uvek biti dovoljno vlažne za dobar seks. U nuždi se može koristiti i lubrikant. Važno je da muškarci razumeju šta se sve u menopauzi menja kod žena. Onda zanimanje za seks neće biti ništa manje!

MUŠKARCI, OVO MORATE DA PROČITATE! Jedina seks poza u kojoj žene garantovano dostižu orgazam! 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi