Glavna
Schutterstock
Glavna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Za papučama poznatim pod imenom mule poludele su i holivudske dive, i ovdašnje blogerke, ali i običan svet, naročito dame kojima je stalo do toga da im boravak na poslu i obavljanje svakodnevnih aktivnosti protekne bez žuljeva i oteklih nogu.

Reč „mule“ je zapravo francuskog porekla, a označava cipelu zatvorenog vrha kojoj je peta - otvorena. One mogu imati potpetice svih mogućih visina, ali i biti ravne, a prave se od različitih materijala. Modna predviđanja i ove godine govore da ćemo leto provesti u ovoj udobnoj obući, a mi vam izdvajamo najatraktivnije mule i dajemo savete kako da ih najbolje iskombinujete.

Potpuno ravne
Da ne bi izgledale kao obične papuče, ravne mule najčešće napred izgledaju kao mokasine ili baletanke sa šnalom. Veoma su praktične i idu uz bukvalno sve odevne kombinacije, jedino na šta treba da obratite pažnju jeste veličina vaše obuće jer ukoliko imate veliku nogu, ravne mule će je učiniti još većom. Ukoliko je opušteni boho stil sa pantalonama širokih nogavica vaš izbor za ovo leto, ravni model mula papuča će ga upotpuniti na pravi način.

 

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

S niskom ili neobičnom potpeticom

To je možda najidealniji model mula jer ih niska peta čini ženstvenim, a opet nisu neudobne ukoliko u njima provodite ceo dan. Podjednako dobro idu uz pantalone i duge suknje, a ako vaša odevna kombinacija sadrži mini-suknju, možda je bolje da se opredelite za skroz ravne ili one s visokom petom. Kombinujte ih s lepršavom haljinom A-kroja dopunjenu kaišem u nijansi obuće. Posebno su zanimljive mule s niskim petama neobičnih ili geometrijskih formi, koje će dati dozu luksuza stajlingu. Njih kombinujte s kilotama koje imaju nogavice tričetvrt kako bi zanimljiva forma došla do izražaja.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Sa srednjom ili visokom štiklom

Polako prelazimo na elegantnu verziju mula, koja je ipak malo zahtevnija što se tiče celokupnog utiska. Budući da nema kaiševa oko pete ni trake preko gležnjeva, mogu lako da skliznu s noge, pa su nestabilne, tako da je ova obuća rezervisana za dame koje su navikle da hodaju na štiklama. Vezija s otvorenim prstom će pokazati vaš najnoviji pedikir, a teksas šorts obezbediti da pokažete da niste zabušavale s vežbanjem tokom izolacije. Celokupnu kombinaciju dopunite dužim sakoom ili kimonom, koji je i dalje rado viđen u kombinaciji s golim nogama.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

S perjem, krznom ili štrasom

Kao jagodica na vrhu torte dolaze ekstravagantni modeli koji su upotpunjeni štrasom ili raskošnim kamenjem, perjem, pa čak i krznom! Oni su rezervisani za dame koje se ne obaziru na pravila i uživaju da privlače pažnju. Odeća mora da bude ili skroz minimal, dakle jednobojna i neupadljiva, tipa farmerke i bela pamučna majica, ili maksimalno ekstravagantna, što ćete morati da znate da iznesete.