Nije samo za zabavu i reprodukciju: Evo kako s*ks rešava tegobe i bolesti!

Bacite se na akciju!

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje
Foto: Shutterstock

S*ks je prirodna potreba svakog čoveka, ali ne služi samo za zabavu i reprodukciju - intimni čin može da vam pomogne da ublažite čak 5 tegoba ili bolesti!

1. Alergije

Verovali ili ne, s*ks može da ublaži alergije i simptome astme. Pre svega, eliminiše stres (kao i brige i anksioznost koje su čest uzročnik ovih tegoba). Takođe, puni krv kiseonikom i pojačava snabdevanje respiratornih organa krvlju, zbog čega se lakše diše a simptomi se ublažavaju.

2. Stres i mladolikost

Naučnici sa Univerzitetske kraljevske bolnice u Škotskoj proučavali su navike i zdravlje 3.500 ljudi starosti od 18 do 102 godine, i zaključili da subjekti koji redovno upražnjavali s*ks (bar jednom nedeljno), izgledali i osećali se dosta mlađe. Stvar je u tome što s*ks pomaže da se neutrališu nuspojave stresa i popravlja kvalitet sna - dva faktora koji najviše utiču na ubrzano starenje.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Loš imunitet

Ako želite da ojačate imunitet za čak 30 odsto, sve što treba da uradite jeste da upražnjavate s*ks dva puta nedeljno. Tajna je u tome što s*ks povećava nivo imunoglobulina A, koji je odgovoran za sposobnost tela da se odupre bolestima. Osim toga, studije su potvrdile vezu između redovnog s*ksa i sniženog rizika od moždanog udara, srčanih bolesti, nekih vrsta raka, čak i virusa.

4. Višak kilograma

Nije baš da može da zameni vežbanje, ali, na primer, 20 minuta s*ksa će vam istopiti 96 kalorija!

5. Bol

Migrena, bolni zglobovi, menstrualni bolovi - sve su to tegobe koje će vam olakšati seks!

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi