Beograd, Tašmajdan
Alo!/Masanori Jošida
Seks i grad, serija, Keri

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube/Sex and the city

Nekako smo svi navikli da nam život ide regularnim tokom. Od prvog dana rođenja pa sve do staračke postelje, većina gazi utabanim stazama kroz život. Kako kaže tata, mama, deda, baba, komšija, strina, stric. Pa sve tako redom. Lakše je tako.

PROČITAJTE I:

 

Od malena smo, mi žene najviše, učene da se ponašamo u skladu sa svojim rodom, sa statusom, da čuvamo obraz, stisnemo noge, udamo se sa stomakom do zuba jer šta će reći selo i komšije. Znači, u školi da budeš najbolja, u kući svojoj najvrednija, a u porodici svoga muža da rađaš tim malih naslednika. 

Pitali smo Beograđanke da li bi partneru oprostile PREVARU! Odgovor jedne žene će vas GARANTOVANO ostaviti bez teksta!

AUTOR: M. Maksimović DATUM I VREME: 02.08.2019. 14:41 Jedno je sigurno, niko od nas nije kriv. Dok se ne dokaže suprotno... Foto: Masanori Jošida/Alo! Mislite kako vašeg partnera poznajete u vlas kose? Verujete mu sve? Volite se po društvenim mrežama, kačite zajedničke fotografije.

Međutim. Vremena se menjaju, pa tako i te utabane staze postaju krivudavije, nismo više samo slepi pratioci stereotipnog ponašanja ljudi iz naše okoline. 

Žene su postale buntovnije i slobodnije, muškarci svesniji da nema razloga za busanje u grudi ko je ko i šta je šta. Svi smo sve. Jer tempo života diktira pravila a ne "komšije".

U ovoj promeni žena dosta je kumovala serija "Seks i grad", smišljena da revolucionarno prikaže teme iz svakodnevnice o kojima ne pričamo javno, ali ih rado gledamo u svoja 4 zida. 

devojka, moda, naočare, sreća, odmor

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Poznato je da slavna Keri Bredšo, zaljubljenica u cipele i modu, prva pokreće raspravu na temu "Ne želim da imam decu!" I to javno i tako svima pravo u lice!

Žene kao su jedva dočekale ovu seriju iz devedesetih kako bi konačno prodisale u borbi za svoja prava, pa prvenstveno prava na odluku da li žele ili ne žele da imaju decu.

Nelogičnost i neprihvatanje ovih epizoda bila je velika, jer je prvi put tako glasno neka žena izrekla nešto što para uši svim tradicionalnim shvatanjima. To tada. 

PREPORUČUJEMO:

 

U epizodi gde Keri dolazi u posetu svojoj drugarici na proslavu u stan i kada izgubi svoje omiljene cipele, ona jasno stavlja do znanja šta misli na ovu temu.

Pošto je drugarica zamolila da izuje cipele zbog dece u stanu, nakon čega su se cipele izgubile, ona odlazi nakon par dana da pita da li su cipele pronađene. Drugarica joj podrugljivo odgovara da su to "samo cipele". Keri joj odgovara da je možda ona birala sebi porodicu i dom, i to je ok, ali da sama Keri ima potpuno pravo da bira cipele i samački život. Na kraju, drugarica šalje kartu izvinjenja i par novih cipela.

Nije poredivo imati decu i imati pun ormar cipela, ali svakom je svoj prioritet ispravan i u krajnjem slučaju, najbitniji.

Seks i grad, serija, Keri

Screenshoot youtube

Seks i grad, Foto: Screenshoot youtube

To je navelo na veliko pitanje, zašto imamo potrebu da sudimo drugima na osnovu odluka koje donose? Ako ne žele da imaju decu, zbog čega je to smrtni greh?

U vreme velikih moralnih paraliza i sumnjivih "ispravnih razmišljanja", svako ima pravo da odluči šta će uraditi sa svojim životom. Te tako i pravo na nemanje dece je sasvim legitimno i ispravno. Roditeljstvo je najlepša stvar za one koji imaju decu, a verovatno onima koji ih nemaju nešto drugo je sasvim ok.

Pišite nam i recite šta vi mislite o ovoj temi.

Keri Bredšo, Seks i grad

Screenshoot youtube

Keri Bredšo, Seks i grad, Foto: Screenshoot youtube

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

 

 

Komentari (2)

Vladimir

08.08.2019 16:19

Predlazem eksperiment. Da se odredjena kolicina osoba (po mogucstvu svi) skupi, da im se dodredjena teritorija kao njihova drzava (neka ih odmah prime u sve organizacije, UN, EU,...) i puste da tu zive. Sve one koji ce posle njih imati istu ideju staviti u novu državu. Da nam se jave za 40-50 godina da nam kazu kako im se razvija drzava.

Vlada

08.08.2019 16:21

2.deo Drugim recima, vi nemate nikakvo pravo da ne radjate a da tudja deca budu vaši potrošači, da tudja deca grade puteve i civilizaciju a da se vi kao paraziti samo koristite tudjim trudom. Gledajte na državu kao na firmu, hoćete da budete deo nje? Izvolite investirajte u istu.