Svadba
Shutterstock
Svadba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sezona venčanja u punom je jeku, a stare srpske pravoslavne svadbe sve više su zamenjene modernim, onim koje liče na venčanja iz američkih filmova.

PROČITAJTE JOŠ:

Mlada, venčanje

Shutterstock

Nekada se znalo da na srpskim svadbama svira orkestar narodne muzike kog gosti obasipaju novčanicama dok im ispunjavaju želje, ali danas je sve promenjeno.

Mladenci se sve češće odlučuju na muziku sa unapred određenim repertoarom, tačnije bez "naručivanja pesama" koji često znaju da potpuno poremete ritam svadbe. U tom slučaju i mladenci i gosti neretko ostanu nezadovoljni, jedino muzičari izađu dosta bogatiji.

Svadba, venčanje, ples

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pored unapred pripremljenog repertoara, po najnovijim trendovima na svadbama često viđamo saksofon i violinu. 

Romantičari obično biraju violine koja svojim nežnim zvukom doprinosi celoj atmosferi, a posebno prvom plesu mladenaca, dok se oni urbaniji odlučuju za saksofon.

Svadba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neobičan zvuk tog instrumenta daje posebnu draž svakoj numeri i jednostavno tera ljude na ples, što je, priznaćete svim mladencima bitno jer se atmosfera sa svadbe i popunjenost podijuma najduže pamte.

Svadba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kada je saksofon u pitanju, on može pratiti bend koji pesme izvodi uživo, a može se i kombinovati sa DJ-em, što je idealno za manje proslave na kojima su gosti pretežno mladi.

Svadba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Šta bi bio vaš izbor?