Manikir, Nokti, Lak za nokte, kozmetika
Shutterstock
Manikir, Nokti, Lak za nokte, kozmetika

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ako ste se ikada plašili da napravite grešku u manikiru, došlo je vreme da zaboravite na strah. Umrljani lak, polomljeni nokat ili nokti koji su „upili“ vaš omiljeni crveni lak su stvar prošlosti sa ovim neverovatnim trikovima za nokte.

Uštedite novac tako što ćete sami sebi dati odličan manikir koji možete da zamislite uz pomoć jednostavnih stvari koje verovatno već imate u kući. Naučite kako da popravite najgoru noćnu moru svake žene - greške i neurednost tokom manikira.

PROČITAJTE I:

 

1. Brzo sušenje

Napunite dublju posudu sa što hladnijom vodom (po mogućstvu stavite i malo leda). Tek namazane nokte stavite u činiju i sačekajte od oko 30 sekundi do minut, pa ih izvadite i blago osušite. Hladna voda će stegnuti lak, pa će vam se samim tim brže i osušiti.

2. „Popravka“ nokta

Nema ničeg goreg od polomljenog nokta, pogotovo ako ste jedva čekali da vam ponovi svi nokti izrastu. Ali postoji rešenje i za to. Isecite kesicu od čaja i zalepite ga preko nokta uz pomoć lepka za nokte. Polako skinite zalepljeni papir (tamo gde vam je nokat pukao, tu će papir ostati i popuniti rupu) i preko premažite vaš omiljeni lak u boji ili providni. Nokat će biti kao nov!

 

3. Najbrži način da skinete lak sa noktiju

Ovaj trik je savršen za sve koje ne vole i kojima je dosadno skidanje laka. Uzmite malo veći komad vate i podelite ga na 10 delova (za svaki nokat po jedan) i natopite ih acetonom. Svaki komad raširite po svakom noktu i sačekajte 1 - 2 minuta. Skinite vatu i to je to - čisti nokti bez mnogo muke i trljanja!

4. Savršeni nokti sa šljokicama

Stavljanje šljokica iz laka na note može ponekad biti teško, pogotovo ako je lak prviše tečan. Umesto klasičnog mazanja, četkicom utapkajte šljokice na nokat kako biste dobili željeni izgled i teksturu.

Nokti, pedikir, leto

Printscreen Instagram

Foto: Printscreen Instagram

5. Trik sa selotejpom

Kupili ste nalepnice sa šablonima i šarama za nokte, ali ne znate kako da ih prenesete na nokte. Jednostavno zalepite komade selotejpa, koje ste prethodno isekli, na nokte i obeležite hemijskom olovkom koren nokta. Odlepite selotejp tračice, stavite ih na šablon i isecite. Nalepnice će vam savršeno stajati, bez ikakvog virenja i viškova.

6. Popravite zamrljani lak na noktu

Malo natapkajte acetona na nokat. On će omekšati već delimično osušeni lak, pa ćete sa lakoćom uspeti da premažete grešku, bez stavljanja novog sloja laka.

7. Neprozirni nokti i istaknuta boja

Pre nego što stavite lak koji ste nameravali, na nokte namažite beli lak. Na ovaj način će boja biti izraženija, ali i neprozirnija.

8. Na lak način skinite šljokice

Lakovi za nokte sa šljokicama su najteži za skidanje. Stavite mali sloj krafting lepka preko laka i sačekajte da se osuši. Nakon sušenja, jednostavno oljuštite lepak - a zajedno sa njim i lak sa šljokicama. Lako i uredno skidanje!

PREPORUČUJEMO:

 

9. Nail art uz pomoć flomastera

Ako nemate mirnu ruku, crtanje po noktima može biti jako teško. Zato vam u pomoć može priskočiti lak za crtanje u formi flomastera. Zbog tankog vrha, možete praviti svakakve oblike, male crteže, pa čak i da pišete po noktima. A ako vam se desi da pogrešite, možete ga skinuti sa alkoholom, bez skidanja drugog laka koji vam čini podlogu.

10. Nega kutikule nokta

Dobre kutikule znače zdravi nokti. Iskoristite ovaj trik pre nego što odete na spavanje, a vaše kutikule će ujutru biti sređene kao da ste išli na profesionalni manikir.

Manikir ruke lak za nokte nokti frenč

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Držite nokte u toploj vodi oko 5 minuta;

- Višak kožice uz pomoć pomorandžinog drvceta (ili bilo čega drugog što inače koristite);

- Pomešajte 3 kašičice kreme za ruke i 1 kašičicu maslinovog ulja i stavite na 30 sekundi kako bi se smesa zagrejala;

- Smesu nanesite na nokte i kutikule, pa preko stavite rukavice ili čiste pamučne čarape;

- Ujutru skinite rukavice; vaši nokti će izgledati odlično i bez zanoktica.

11. Fleke od laka

Koliko puta vam se samo desilo da vam nokti “upiju” vaš omiljeni crveni ili neki drugi tamniji lak? Upotrebite pastu za zube i sa četkicom istrljajte nokte. Isperite ruke, a nokti će vam opet zasijati.

12. Grickalica za nokte

Sprečite letenje noktiju svuda po prostoriji u kojoj ih sečete. Jednostavno pokvasite vrhove prstiju i noktiju i pokvasite vrh grickalice za nokte.

Savršena modna kombinacija od 5 boja koje su pravi izbor za BRINETE!

AUTOR: Miss7.24sata/M.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 12:00 Plavuše se možda više zabavljaju, ali brinete nose bolji outfit... Foto: Shutterstock, ilustracija Zbog bogatih nijansa u kosi, brinetama savršeno stoje gotovo sve boje - od pastelnih pa sve do jarkih.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić