Devojka spremanje lepotica kosa češalj fen
Shutterstock
Devojka spremanje lepotica kosa češalj fen

Shutterstock

Foto: Shutterstock

LEPA i zdrava kosa san je svake žene.

U nameri da to postignu, mnoge žene prave jedne te iste greške kojima zapravo oštećuju kosu. U nastavku vam otkrivamo o kojim je greškama reč te vam odmah donosimo i rešenja za njih.

PROČITAJTE JOŠ:

Preterujete sa šamponom za suvo pranje

Kada ne stignete oprati kosu, šampon za suvo pranje čini se kao najbolji proizvod na svetu, što i nije daleko od istine ako ga koristite samo s vremena na vreme. Ali ako je on deo vaše svakodnevne beauty rutine, s vremenom će njegov učinak na kosu biti suprotan. Učestalim korištenjem hemikalije iz šampona za suvo pranje začepiće pore na glavi i sprečiti cirkulisanje svežeg vazduha, što će dovesti do preteranog mašćenja kose.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Rešenje: Koristite šampone za kosu koji u sebi sadrže kompleks zobenih proteina koji će pružiti kosi bolji volumen, a regenerator nanosite samo na vrhove. Tako će kosa duže ostati čista te se neće zamastiti već nakon jednog dana pa ćete moći izbjeći svakodnevno korištenje šampona za suvo pranje.

Feniranje Fen Četka za kosu

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Izlažete je previsokim temperaturama

Ako se vodite logikom da ćete brže osušiti ili oblikovati kosu ako sušilo, peglu ili figaro ugrijete na najvišu temperaturu, niste u krivu, ali ćete tako kosu i puno brže oštetiti. Previsoka temperatura može spaliti kosu i u potpunosti ukloniti njena prirodna ulja te je učiniti beživotnom i suhom.

Rešenje: Izbegavajte maksimalnu temperaturu na alatima za stilizovanje kose i uvek koristite proizvode za zaštitu od topline.

Koristite alate za stilizovanje na vlažnoj kosi

Vlažna kosa je lomljivija i sklonija oštećenju pa ćete je tako puno brže oštetiti nego kada je stilizujete suvu.

Rešenje: Odvojite malo više vremena za pranje i stilizovanje kose.