NOVI SEKS TREND ZALUDEO PAROVE Muškarci mu se sve više priklanjaju, a žene uz ovakav orgazam mogu doživeti eksploziju strasti!

“Lagani seks” je u trendu i sve popularniji kod parova – i kod njega nema uobičajenog pritiska “koliko je ko dobar ljubavnik”.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Seks-instruktorka Džela Kremer – koja je lansirala i online-program: “Sa ‘lagano’ se misli na tempo, ali i na stav. Čovek nauči neke nove stvari: da orgazam nije uvek nužan i da je snažnije uzbuđenje bolje. Polagani seks je kao detoksikacijska.”

 

Lagani seks je “izmislio” Džon Hamfri Nojis, američki pionir slobodne ljubavi, davne 1884. godine. S “Karezzom” (italijanski: milovanje) želeo je – nakon nekoliko spontanih pobačaja svoje supruge – izbeći izliv semena i eventualne daljnje trudnoće: vođenje ljubavi umesto reprodukcije.

Godine 2011. nastao je izraz “Lagani seks” i to u istoimenoj knjizi tantra-stručnjaka Dijane Ričardson.

SAVRŠENE ZA POSAO I VEČERNJE IZLASKE Prelepe frizure gotove za samo nekoliko minuta! Morate probati!

Doručak, par, seks, hrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

“Seks je nežan i bazira se na emocionalnoj blizini”, kaže Jela Kramer dodajući: “Tako se prekine začarani krug od očekivanja, povlačenja i frustracije.”

Kako funkcioniše “Lagani seks”?

Kao prvo, potrebno je dosta vremena – “Lagani seks” može trajati do tri sata ili duže. Za to vreme ne sme vam zvoniti mobilni ili zvono na ulaznim vratima. Ako je neko u stresu, treba se pre opustiti dubokim disanjem – udahnite duboko u stomak i slušajte svoj šum udisaja i izdisaja. I jedno vam mora biti jasno: orgazam nije važan.

 

“Prvih sedam puta vredi zabrana orgazma kako bi imali više slobode za druga iskustva”, kaže Jela Kremer.

Druga faza

Zatim kreće faza zagrevanja: “Lezite zajedno goli u krevet, budite blizu, nemojte se dodirivati, opustite tela i nemojte se previše uzbuđivati”, kaže Jela Kremer.

Milovanje je dopušteno. On sme staviti ruku na vašu vulvu, vi na njegov penis, nežno, bez stimulacije.

NIKADA NE IZLAZE IZ MODE Košulje koje možete kombinovati na više načina i za sve prilike! Ovo su neki od njih!

 

“Stisnuti dugme” koje vam je poznato kod drugoga? Radije ne. Radije se gledajte u oči, recite šta dobro osećate – i šta volite jedno na drugome. U fazi ujedinjenja se “spojite” – nežno i bez previše kretanja. To se može i s blagom erekcijom. „

“To zovemo mekana penetracija”, objašnjava Džela Kremer.

STILISTI PREPORUČUJU Najlepši model haljine koji će obeležiti predstojeću jesen! Opremite se na vreme!

Najbolji položaji su položaj kašike ili makaza, kod kojih penis sa slabom erekcijom može ostati u vagini. Kraj “Laganog seksa” zove se “završetak”. Jela Kremer kaže: “Ne vraćate se jednostavno nazad u svakodnevicu, nego se zahvalite jedno drugome i svesno se rastanete.”

Odgovori na neka od ovih pitanja otkriće vam da li je vaša veza osuđena na propast!

AUTOR: Superžena/M.M. DATUM I VREME: 28.08.2019. 12:43 Biti zaljubljen je divna stvar, ali moramo da posmatramo našu vezu objektivno, a ne kroz ružičaste naočari. Foto: Shutterstock, ilustracija Naučnik za veze i profesor psihologije Geri V. Levandovski sastavio je listu od 15 pitanja kako bismo saznali da li je veza u kojoj smo dobra za nas.

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi