Potencija, muškarci, vijagra
Shutterstock
Muškarci navučeni na porniće, nesposobni u krevetu

Shuterstock

Foto: Shuterstock

S obzirom na sve veću prisutnost besplatne i lako dostupne pornografije na internetu i porast agresivnih kampanja firmi koje obećavaju povećanje pe*isa, lako je shvatiti zašto je istina o dužini i opsegu muških genitalija mogla postati nepoznanica. Možda zato i ne čudi činjenica da je povećana anksioznost kod muškaraca zbog njihove muškosti.

Kada je pe*is premali?
U istraživanju objavljenom u jednom stranom časopisu analizirane su veličine pe*isa 80 fizički prosečnih muškaraca. Pe*isi su im mereni pre i nakon erekcije izazvane lekovima.

Zaključili su da se samo muškarci koji imaju dužinu manju od četiri centimetra kada je pe*is u stanju mirovanja, ili u erekciji manju od 7,5 centimetara, mogu smatrati kandidatima za povećanje pe*isa.

DA LI VAM JE VAŽNA DUŽINA MUŠKOSTI?

 

 Koja je normalna ili prosečna veličina pe*isa?

Istraživači iste studije navode kako je prosečna veličina 8,8 centimetara u stanju mirovanja i 12,9 centimetara u stanju erekcije. Otkriveno je i to da veličina pe*isa u stanju mirovanja nije povezana s veličinom pe*isa u stanju erekcije.

Kako bi se otkrilo koliko pe*is može porasti, urađeno je istraživanje na 200 turskih muškaraca i utvrđeno je da se to ne može predvideti na osnovu veličine pe*isa u stanju mirovanja.

Američka studija koja se oslonila na rezultate 1.600 Amerikanaca koji su sami merili veličinu pe*isa utvrdila je kako je prosečna veličina pe*isa u stanju erekcije 14,2 centimetra, obim oko 12,2 centimetra.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ženama je manje bitna veličina nego muškarcima
Čini se da je zabrinutost muškaraca da li veličina pe*isa zadovoljava želje žena uglavnom pogrešna. Ovome doprinosi i to što iz sopstvene perspektive muškarca njegov pe*is izgleda manji nego kada ga neko drugi posmatra sa strane.

U studiji koja je objavljena u jednom britanskom časopisu urologije navodi se kako je 85 posto žena zadovoljno veličinom i proporcijama partnerovog pe*isa, što je mnogo više u odnosu na procenat muškaraca. Čak 45 posto njih veruje da imaju mali pe*is. Dok muškarci više brinu o dužini, žene više brinu o obimu.

U studiji u kojoj je učestvovalo 50 seksualno aktivnih žena navodi se kako je devet od 10 žena kazalo da im je obim pe*isa važniji za seksualnu satisfakciju od dužine.

Seks, par, ljubav, piće

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Žene ne žele muškarce s velikim pe*isom

Studija objavljena u novembru 2015. godine imala je novi pristup gde su ženama prikazivali 33 veličine pe*isa u 3D modelima. Trebale su da izaberu najpoželjniju veličinu. Žene su u većini slučajeva izabrale modele koji su vrlo malo iznad prosečne veličine pe*isa.

Takođe, muškarcima je poručeno da ne moraju brinuti da li će se njihov pe*is smanjiti tokom godina. Razlika između muškaraca u 70-im i 20-im bila je manja od jednog centime

PROČITAJTE JOŠ: