Glavna
Schutterstock
Glavna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

To što je vruće, a većina nas ne ide na more, nije razlog da dopustimo da nam leto propadne, bar što se subjektivnog doživljaja tiče.

Sunčati se možete i na terasi, a jedna od popularnih frizura koje vam predlažemo obezbediće da vam visoka temperatura ne smeta te da nesmetano uživate i na letnjoj sparini.

Povratak klasike

Malo-malo pa ih viđamo. Pletenice definitivno samo menjaju svoj oblik, ali ostaju na tronu voljenih frizura tokom leta. Naročito su moderne samo dve manje kikice uz vrat ili lice, dok je ostali deo kose pušten ili podignut u opuštenu riblju kost. Prednosti ove frizure je što može da je napravi svako, ide uz svaki tip i dužinu kose. Takođe, i dalje je popularna kika koja ide oko glave nazad kao venac ili napred poput rajfa. Mladalački izgled postići ćete s mnogo sitnih afrokikica koje se pletu sa šarenim trakama. Prednosti ove frizure je što traje do dve nedelje, a da ne morate da je rasplićete.

Sporedna

Schutterstock

 Foto: Schutterstock

Opuštena punđa

Još jedan adut za dame koje imaju dugu kosu je punđa na vrhu glave. Bitno je da se ne trudite da svaka dlaka bude na svom mestu jer je ovog leta mantra - što razabrušenije to bolje. Ovu frizuru možete nositi bilo kada i bilo gde, u zavisnosti od modne kombinacije. Odlično se uklapa uz elegantnu haljinu, biznis-stil, ali i opušten, sportski fazon.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Umesto loba - šab

Ravni bob je prošle godine evoluirao u novu varijantu po imenu lob (odnosno dugi bob). Dakle, kosa je bila ravna, geometrijskih linija i duga do ramena. Ali lob ove godine ustupa mesto šabu, koji je veoma brzo postao apsolutni hit u salonima. Dužina je ista kao kod loba, ali stil šišanja je drugačiji - slojevito šišani pramenovi kose daju volumen kosi, a šiške mu daju na atraktivnosti. Ovo je sjajna frizura ako imate kovrdžavu ili uvijenu kosu jer vam nije potrebno feniranje, naročito na visokoj temperaturi.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Mokri izgled

Ovo je izgled samo za hrabre dame ili one koje imaju frizera za dobrog prijatelja. Trik kod ove vrste frizure je da kosa treba da bude sjajna, ali ne i masna, što se postiže određenim preparatima. Kosa je blago izgužvana, a razdeljak je na sredini.

 

Sporedna

Schutterstock

Sporedna, Foto: Schutterstock

I muškarci prate trendove

Za mnoge muškarce frizura nije preterano bitna, a naročito im je teško da promene nešto na šta su navikli. Ipak, za one koji bi voleli da nešto promene, ali ne i da se ošišaju, predlažemo da promene način na koji frizuru oblikuju. Ako imate nemirnu kosu ili lokne, pustite ih da dođu do izražaja. Pronađite frizera koji zna da šiša kovrdžavu kosu i pustite svoje uvojke da budu slobodni. Kao i kod žena, i za muškarce je ovog leta bitno da se oslobode okova koje nameće frizura „sve pod konac“ i prepuste se trendu lepršavog.