Makaze, šišanje, kosa
Shutterstock, ilustracija
Makaze, šišanje, kosa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Nova godina - nova energija - nov početak, a šta ga simboliše više od (nove) frizure? Trendovi, kada je šišanje u pitanju, su upravo ono što nam treba: kratko, precizno i maksimalno efektno, jednom rečju savršeno za početak. Ako na to dodamo da svaki od njih ostavlja potpunu slobodu interpretacije i da ni jedan ne zahteva samo jednu vrstu stilizovanja, kako je to uglavnom do sad bilo, svaka kombinacija se pretvara u priču sa srećnim krajem. Ili bi trebalo da kažemo: početkom. Ovu su tri najveća, imajte ih pored sebe kada se prvi put zaputite kod svog frizera ove godine.

Kao dečak

Bilo je očekivano, znaci su već neko vreme tu. Setite se kako je Kaia Gerber postepeno skraćivala svoj bob poslednjih meseci ili kako je Charlize Theron dospela na vrh svih (modnih) vesti kada se pojavila sa kratkom kosom. Apsolutno pravilo ne postoji, osim da je dužina na vratu vrlo kratka. Možete ostaviti dužinu na temenu i stilizovati kosu sa volumenom u korenu, sa šiškama koje prekrivaju obrve ili za inspiraciju uzeti Zoe Kravitz i ošišati se poput dečaka - beskrajno ženstveno. Spremite se na posete frizeru na tri do četiri nedelje maksimalno - ovako kratko šišana kosa mora se redovno održavati.

Šarliz Teron

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Kratak bob

Ok, ovo je frizura koja u nekom svom obliku dominira godinama ali u 2020. ćemo se (konačno) odmaći od loba sa mekim talasima. Novi bob je kraći, dužine koja se kreće oko brade, i jako precizan pa izgleda kao da je kosa odsečena duž lenjira. Ono što je genijalno je da su sve teksture kose jednako in. Ravna, talasta ili kovrdžava - varijante za stilizovanje su beskrajne - uživajte u svim.

Bri Larson

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Guste šiške

Šiške u stilu sedamdesetih krase mnoge stajliš glave, a ove godine definitivno prelaze u mejnstrim. Ova vrsta šiški može se dodati bukvalno svakoj dužini kose i čest su dodatak svakom bobu ili dugoj kosi. Iako deluju lako za namestiti, šiške su uvek obaveza pa ako ih do sad niste imali, probajte prvo klip in verziju pre nego što se odlučite za makaze.

Dzesika Čestejn

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen