ljubav, sex, par
pcpress.rs
ljubav, sex, par

pcpress.rs

ljubav, sex, par, Foto: pcpress.rs

Svako od nas ima određen tip momka ili devojke koji nas posebno privlače.

Neki će pod “tipom” podrazumevati fizički izgled, boju kose, očiju… dok će drugima na prvom mestu biti duhovitost, šarmantnost i ostale osobine koje prvo primetimo kad upoznajemo nekoga.

To svakako ne znači da bi nama veza sa tom osobom zaista i uspela, ali su neki od faktora koji nas privuku na prvi pogled kod osobe suprotnog pola. Postoji mnogo teorija o tome koji činioci određuju tip osobe koja će nama biti privlačna.

Jedno istraživanje sa Kalifornijskog univerziteta u Davisu pokazalo je da postoje određeni faktori koji utiču na to koji tip momka ili devojke će nama biti privlačan. Otkriveno je da nas uglavnom privlače osobe koje imaju slične osobine i interesovanja kao i mi.

To uključuje slične fizičke karakteristike, nivoe inteligencije i obrazovna i verska shvatanja.

ljubav, sex

Freepik/freepik

ljubav, sex, Foto: Freepik/freepik

Naučnici zapravo smatraju da veliku ulogu u odabiru partnera imaju i same okolnosti u kojima se nalazimo. Tako često srećemo parove koji su svoje druge polovine upoznali na poslu, tokom školovanja ili su živeli u istom kraju.

To pokazuje i da je veliki broj njih zapravo delio ista ili slična interesovanja ili su ih same okolnosti dovele do upoznavanja.

Da biste i sami odredili koji tip momka ili devojke je idealan za vas, pođite od sebe i svojih karakteristika.

Razmislite o tome kakvi su vaši stavovi, šta volite a šta ne, koje su vaše sfere interesovanja i osobine, pa na osnovu toga procenite da li je ta osoba prava za vas.