SEKSOLOZI POTVRDILI! Kada čujete šta SEKS radi vašoj koži, ODMAH ćete se baciti na PARTNERA!

Ukoliko imate redovan i dobar seks, vaša koža i kosa imaće blistav i zdrav sjaj.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock

Redovan seks ima brojne prednosti, a osim na psihičko i fizičko zdravlje ljudi, pozitivno utiče i na lepotu. Seks će vašoj koži i kosi dati sjaj, a osim toga u vašem telu će osloboditi hormone koji pozitivno deluju na zdravlje i raspoloženje, što takođe utiče na lepotu.

Ukoliko imate redovan i dobar seks, vaša koža i kosa imaće blistav i zdrav sjaj. Seks poboljšava cirkulaciju kože koja koži donosi više kiseonika, a oksitocin koji se oslobađa pre orgazma obnavlja ćelije kože i održava njen sjaj. Osim toga, redovniji seks znači i veću proizvodnju kolagena koji kožu održava gipkom i čvrstom.

 

Redovan seks ključ je dugovečnosti i mladolikog izgleda. Seks terapeuti podsećaju da su brojna istraživanja pokazala da redovan seks oslobađa endorfin zbog kojeg koža proizvodi više vitamina D koji utiče na mladolik izgled.

Zahvaljujući serotoninu koji reguliše raspoloženje i čini da se osećate srećno i zadovoljno, seks deluje i kao ultimativni antidepresiv. Osim toga, orgazam i redovna seksualna aktivnost oslobađaju feromone koji nas čine privlačnijim suprotnom polu.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
 Foto: Shutterstock, ilustracija

U trenutku orgazma, u našem telu se oslobađa velika doza oksitocina koji snižava kortizol, hormon stresa. Osim toga, tokom seksa u ljudskom organizmu se oslobađaju svi hormoni koji pozitivno deluju na zdravlje i raspoloženje. Dopamin nam daje snagu i povećava naše ambicije, oksitocin nas čini opuštenijim, ljubaznijim i strpljivim, a endorfin smanjuje stres i stvara osećaj ushićenosti.

Seks je odlična metoda sagorevanja kalorija. Jedno vođenje ljubavi može da sagori oko 150 kalorija, jer su nam sve vreme u pokretu mišići butina, nogu, ruku, ramena i donjeg abdomena, što je jednako vežbanju.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi