seks, par
printscrn/youtube
seks, par

printscrn/youtube

Foto: printscrn/youtube

Ruska pevačica, 37-godišnja Ana Sedokova stekla je status ne samo se*s bombe u svojoj zemlji, već i stručnjaka za intimne odnose. I sve zato što se dotaknula jedne veoma važne teme za mentalno i fizičko zdravlje - vođenja ljubavi ujutru.

Zašto je ovo spas za sve koji žele da poboljšaju život?

Ana Sedokova na svom Instagramu redovno pokreće teme o zdravlju, pravilnoj ishrani i socijalnim problemima. Govori o ženama koje su konzervativne, o svom vegetarijanskom iskustvu, o najčešćim kompleksima među decom i neophodnosti da se rešimo tereta iz prošlosti ukoliko želimo da budemo srećni. A sada je počela da objavljuje "vruće" postove.

Sedokova objavila post posvećen značaju, pa čak i neophodnosti svakodnevnog jutarnjeg seksa.

ljubav, sex, par

profimedija

"Ujutro je telo muškaraca i žena spremnije za seks nego u bilo koje drugo doba dana. Muškarci imaju visok nivo testosterona, žene estrogena, koji su jedni od glavnih hormona u ljudskom telu i utiču na libido. Sam seks podiže nivo oksitocina, što pomaže u sprečavanju depresije. O endorfinima nema šta da se kaže, 'pucaju' i razveseljavaju nas po celi dan, dok hormoni stresa, opadaju. To znači da se 'rumenimo' i bez kozmetike. Se*s umesto šminke “, napisala je Ana.

"Po nekim naučnicima, jutarnji se*s aktivira imuni sistem stimulišući proizvodnju imunoglobulina, pozitivno utiče na stanje kože i kose, jača mišiće (ako ste lenji za vežbanje), a prema nekim izvorima čak i kosti", kaže ova pevačica.

Kako bi svoje sledbenike na društvenim mrežama ubedila u važnost jutarnjeg seksa, Ana je navela nekoliko fantastičnih činjenica: prema naučnicima, jutarnji se*s je minus 5 kalorija u minuti; odmah nakon raste energije kod muškaraca, a ispostavilo se u mnogo većoj meri nego uveče, pa će i odnos trajati mnogo duže.