Kim Kardašijan
Tanjug
Kim Kardašijan

profimedia

Foto: profimedia

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Evolution and Human Behaviour, najpoželjnije su žene s telom u obliku peščanog sata. Zanimljivo je da je razlog tome što se takav oblik tela smatra “znakom telesne i seksualne zrelosti kod mladih žena koje još nisu rodile.

Razumevanje razloga zbog kojih muškarci smatraju da su neke žene privlačnije od drugih trebalo bi pomoći da bolje shvatimo ljudsku evoluciju. Dva su elementa bila predmet istraživanja, a to su obim struka i bokova kod žena i njihova telesna masa”, pojasnio je William D. Lassek, autor studije i naučnik na Odseku antropologije Fakulteta u Kaliforniji.

PROČITAJTE I:

Infarkt bolovi napad loše smrt srce nesvest

Shutterstock

 

Naučnici su sada analizirali podatke više od 12 hiljada ljudi koji su prikupljeni dvema nacionalnih anketa koje istražuju zdravstveno i nutricionističko stanje odraslih i dece. 

Rezultat, kažu, ukazuje na to da žene s figurom peščanog sata imaju bolji produktivni potencijal.

Jahta, devojka, žena

Profimedia

Foto: Profimedia

Uočili su i da žene s nižim obimom opsega bokova i struka imaju veće razine DHA kiseline koja je ključna za vreme trudnoće i dojenja.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

U poslednjih 30 godina bilo je opšteprihvaćeno da muškarci kod žena traže znakove zdravlja i plodnosti, ali smo pokazali da uzak struk i nizak indeks telesne mase koji se povezuju s atraktivnošću ne ukazuju na bolje zdravlje ili plodnost”, dodaje Lassek za PsyPost.

PREPORUČUJEMO:

Voda

Shutterstock