Drugarice Prijateljice Ljubavni problemi Uteha Tešenje Raskid
Shutterstock
raskid, par, svađa, prevara, ljubomora

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako god da se prekidi pojave, oni obično imaju nešto zajedničko – tri razloga koje vaš bivši verovatno krije – a koji su ga sprečavali da vam kaže kako se zaista osećao.

Možda mislite "Ma ne, kod mene nije bilo tako. Ne moj dragi". Vaš muškarac je bio osećajan, otvoren i plakao je uz romantične filmove. Ali svi se muškarci bore sa tim problemima koje ih zbunjuju i zbog kojih se zatvaraju u sebe.

PROČITAJTE I:

 

Razumevanje tih problemima može vam pomoći da prebrodite bolan raskid ili čak pomogne da se pomirite sa bivšim.

Evo koja su to tri tajna razloga zašto muškarci prekidaju sa stvarno sjajnim ženama:

Svađa raskid prevara plač problemi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

1. Oseća da je pod pritiskom i nije dovoljno dobar

Jeste li ga ganjali, hteli od njega više pažnje ili seksa nego što vam je on pružao? Jeste li osećali da često pokušavate "popraviti" stvari u vezi?

Ako se prepoznajete u tome, sigurno je postojala neravnoteža u vašem odnosu i on se verovatno osećao pritisnutim i nedovoljno dobrim za vas. I važno je da znate – to nije vaša krivica.

Većina muškaraca beži od emocionalnog pritiska kao da je reč o njihovom životu, jer u njihovom umu oni stvarno spašavaju svoje živote. Emocionalni pritisak je izazov za nerazvijeni deo muškarčeve muškosti i on oseća da se ne zna sa tim nositi. Čini mu se da šta god učini, nije i nikada neće biti dovoljno dobar za vas. Zbog toga se muškarci radije zatvaraju u sebe poput tvrđave, nego da se suoče sa još većim osećajem pritiska i nedovoljnosti.

PREPORUČUJEMO:

 

2. Vašu vezu je doživljavao kao takmičenje

Ako se muškarac mora takmičiti sa ženom za kontrolu u vezi, on ne samo da se oseća nedovoljno dobrim već i kao da u ženinom životu nema mesta za njegovu muževnost. Nije da muškarac treba kontrolisati celu vezu, to bi bilo nepošteno prema oboje. U dobroj vezi njihove se snage nadopunjuju i svaka osoba prepušta kontrolu u nekim područjima. Ako se to ne događa, obe strane se počinju takmičiti da bi pobedile, a na kraju njihov odnos gubi. Ta se dinamika vidi u ovakvim scenarijima:

- U druženju sa prijateljima. Jeste li pred prijateljima raspravljali o tome ko je od vas dvoje "u pravu"?

- Finansijski, ko je "hranitelj porodice"? Jeste li zarađivali više od njega? I još važnije, jeste li o tome razgovarali na način koji je njemu "oduzeo muškost"?

- Odlučivanje. Jeste li stalno vi donosili odluke u odnosu? Gde ćete jesti, kako ćete se zabavljati, koje filmove gledati?

Raskid, veza, par

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Ako je baš partner osećao da ste protiv njega umesto za njega, nikada se nije osećao potpuno sposobnim za otvaranje srca jer se plašio da će izgubiti "igru" i biti povređen.

3. Nije se osećao poštovanim

Muškarac ne može graditi suživot sa ženom koja ga ne poštuje. On mora osećati da ga njegova partnerka podržava i iznad svega, mora znati da ćete ga prihvatiti i u njegovim najtežim trenucima. Jer vi ste ključ njegovog uspeha.

Stan, dom, kuća, par, veza, raskid

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da bi on to sve otključao unutar sebe, a to podrazumeva i njegovu nežnost i želju za obavezivanjem, njemu je potrebno da zna da ga vi poštujete. Kada je u to siguran, on može preduzimati veće poteze u životu i iskusiti više slobode nego što bi ikad mogao sam.

Sada kada znate moguće razloge zbog kojih je otišao, kako da ga vratite? Razmislite o svemu i odmah preduzmite nešto kako biste ispravili situaciju ako ga još uvek iskreno volite. Kada otkrijete kako probiti njegove ograde i dotaći najdublji deo njegovog srca, preplaviće ga smirenost i osećaj poverenja jer ga (konačno) razumete.

Muškarac, tuga, raskid, svađa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trik za kojim su žene odlepile! Nikad lakše za samo 5 sekundi stavite alajner poput profesionalca!