Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks
Shutterstock, ilustracija
Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi ljudi su tokom svog života imali seksualne odnose „za jednu noć“ sa osobom koju jedva poznaju ili ne planiraju sa njom započeti vezu.

Dok seks u vezi poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, smanjuje depresiju i jača imunitet, to verovatno nije slučaj za seks za jednu noć. Studije često povezuju povremene seksualne odnose sa brigom o savesti, niskim samopoštovanjem i psihološkim nemirom, posebno kod žena. Dok se muškarci žale na seks koji su propustili, žene često žale zbog seksa za jednu noć.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Studije imaju različite definicije „seksa za jedno veče“ - od seksa sa osobom koju poznajete manje od 24 sata do "prijatelja sa privilegijama". Neke od ovih studija pokazuju da se i muškarci i žene osećaju depresivno, usamljeno i iskorišćeno nakon ovih susreta, a druge pokazuju da ovaj seks uzrokuje više pozitivnih nego negativnih emocija.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Prema njoj, to može objasniti razlike između onoga kako muškarci i žene razmišljaju o seksu za jednu noć. Iako ona podržava seks za jednu noć, savetuje da se ne upuštate u ovo iskustvo ako želite da ponovo vidite tu osobu.